5 mooiste steden voor een vakantiehuis langs de Route du Soleil

geplaatst op 01-02-2024
 Zomervakantie 
 Rondreis 
alt

De Route du Soleil, oftewel de "Weg van de Zon", is een populaire vakantieroute die door Frankrijk loopt, met name geliefd bij veel Nederlanders en Belgen die naar het zuiden trekken. Langs deze autoroute liggen verschillende prachtige steden die ideaal zijn voor een vakantiehuis. In dit artikel lichten we een aantal van deze steden uit, elk met hun unieke charme en aantrekkingskracht.

1. Dijon

Deze historische stad in de Bourgogne staat bekend om zijn rijke geschiedenis en gastronomie. Dijon is de perfecte plek voor liefhebbers van goede wijn en eten. Met zijn middeleeuwse architectuur, waaronder het Paleis van de Hertogen van Bourgondië, en de nabijgelegen wijngaarden van de Côte d'Or, biedt Dijon een charmante en cultureel verrijkte ervaring. Een vakantiehuis hier biedt de perfecte uitvalsbasis om de regio te verkennen.

2. Lyon

Lyon ligt op het kruispunt van verschillende Franse regio's. Deze stad biedt een blend van historische en moderne architectuur, met bezienswaardigheden zoals de Notre-Dame de Fourvière basiliek en het oude Lyon, dat op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat. Met zijn levendige culturele scene en voortreffelijke lokale keuken is een vakantiehuis in Lyon perfect voor diegenen die het Franse stadsleven willen ervaren.

3. Avignon

Avignon is een stad met een rijke culturele geschiedenis. De stad heeft een indrukwekkend historisch centrum, omringd door middeleeuwse muren en gedomineerd door het Palais des Papes. Avignon is ook een uitstekende keuze voor kunst- en cultuurliefhebbers. Zo is er jaarlijks een theaterfestival. Een vakantiehuis in deze Provençaalse stad biedt de kans om zowel de lokale geschiedenis als de prachtige omgeving te verkennen.

4. Aix-en-Provence

Deze charmante stad in de Provence staat bekend om zijn warme klimaat, historische straatjes, en bruisende markten. Aix-en-Provence is de perfecte plek voor diegenen die willen genieten van de ontspannen Zuid-Franse levensstijl. Met zijn prachtige fonteinen, café-terrassen en de nabijheid van de Montagne Sainte-Victoire, die Cézanne vaak schilderde, is het een ideale locatie voor kunstliefhebbers en natuurbewonderaars.

5. Marseille

Marseille is de oudste en één van de meest levendige steden van Frankrijk. De stad is een smeltkroes van culturen en tradities en ligt aan de kust van de Middellandse Zee. Als poort naar de Provence biedt deze stad een unieke combinatie van stedelijke dynamiek en natuurlijke schoonheid. 

De Route du Soleil is een aantrekkelijke route om te rijden met je auto. Niet alleen vanwege de eindbestemmingen maar ook vanwege de schilderachtige landschappen en de cultureel rijke steden langs de weg. Doordat de reisduur lang kan zijn richting je recreatiewoning is het aan te bevelen om meerdere tussenstop overnachtingen onderweg te maken voor een relaxte reis.