5 redenen waarom je in Gran Canaria wil overwinteren

geplaatst op 04-07-2023
 Rondreis 
Als de winterkou zijn intrede doet, dromen veel mensen ervan om naar warmere oorden te ontsnappen. Ben jij ook op zoek bent naar een onderbreking van de ijzige temperaturen en grijze luchten wanneer de winter zich aankondigt? Kijk dan niet verder dan Gran Canaria! Dit zonovergoten Spaanse eiland heeft een groot aanbod aan bezienswaardigheden en attracties, en dat niet alleen tijdens het zomerseizoen. Gran Canaria is tijdens de wintermaanden namelijk net zo levendig en warm als tijdens het hoogseizoen. Ben je nog niet helemaal overtuigd? Hier volgen 5 redenen waarom iedereen op Gran Canaria zou willen overwinteren.
alt

Het hele jaar door een perfect klimaat

Gran Canaria heeft het hele jaar door een mild en aangenaam klimaat, met gemiddelde temperaturen tussen de 20 en 26 graden Celsius in de wintermaanden. Je kunt er in december of januari dus prima in je zwemkleding aan het strand liggen!

In tegenstelling tot veel andere winterbestemmingen biedt Gran Canaria een oase van warmte en zonneschijn, waardoor het een geweldige keuze is voor wie op zoek is naar een onderbreking van de kou. Overwinteren op Gran Canaria is dan ook perfect voor alle koukleumen onder ons.

Adembenemende natuurlijke schoonheid

De microklimaten op het eiland zorgen naast een mooi kleurtje ook voor gevarieerde landschappen: van zonovergoten stranden tot weelderig groene valleien en indrukwekkende bergketens. Gran Canaria wordt hierdoor vaak een ‘miniatuurcontinent’ genoemd.

Het eiland is een schatkamer vol natuurlijke wonderen, waaronder gouden zandstranden, prachtige duinen, ruige kliffen en groene bossen. En in de winter wordt de schoonheid van het eiland nog eens extra geaccentueerd door weelderig groen, helderblauwe luchten en bloeiende bloemen.

Goedkope accommodaties

Om je wintervakantie op Gran Canaria nog leuker te maken, kun je overwegen om een luxe accommodatie zoals een privévilla te huren. Zolang je dit ruim op tijd doet, hoeft je helemaal niet zo diep in je buidel te tasten.

Of je nu met je gezin, een groep vrienden of je partner wilt overwinteren op Gran Canaria; er is een ruime keuze aan accommodaties die aan alle specifieke wensen voldoen.

Wil jij een villa huren op Gran Canaria? Veel van hen hebben een privézwembad, bieden een prachtig uitzicht en hebben een geweldige ligging ten opzichte van stranden en attracties.

Lees ook: Zelf uw vakantiehuis huren in Spanje. Doe de nodige inspiratie op!

Buitenavonturen en sport

Dankzij het gunstige klimaat op Gran Canaria zijn er het hele jaar door allerlei buitenactiviteiten en sporten mogelijk. Zo ook in de winter. Van wandelen en mountainbiken door ruig terrein tot surfen, windsurfen en kitesurfen langs de ongerepte kustlijn: het eiland biedt een speeltuin voor avonturiers.

Vooral de winter is de perfecte periode om de adembenemende paden van Gran Canaria te verkennen. De temperaturen zijn dan namelijk ideaal zijn voor het beoefenen van buitenactiviteiten.

Rijke cultuur en feesten

Gran Canaria heeft een levendige en diverse culturele scène, die vooral tot leven komt tijdens de wintermaanden. Het eiland staat bekend om zijn kleurrijke festivals, levendige carnavals en traditionele feesten.

Mis bijvoorbeeld het beroemde carnaval van Las Palmas de Gran Canaria niet: een van de grootste carnavalsfeesten ter wereld met parades, muziek en schitterende kostuums. Dit grootse evenement vindt plaats in februari.

Daarnaast lenen de wintermaanden zich er perfect voor om de historische locaties, musea en charmante stadjes van Gran Canaria te verkennen, zodat je je kunt onderdompelen in het unieke erfgoed en de tradities van het eiland.

Wanneer de winterblues toeslaat, lonkt Gran Canaria als een verleidelijke winterontsnapping. Met het perfecte klimaat, de adembenemende natuurlijke schoonheid, het gevarieerde aanbod aan activiteiten en de mooie accommodaties, heeft het eiland alles in huis voor een onvergetelijke wintervakantie!