Dit zijn de leukste bungalowparken van Europa

geplaatst op 20-12-2023
 Zomervakantie 
Op een bungalowpark ben je van alle gemakken voorzien. Veel vakantieparken liggen op prachtige plekken waar je heerlijk vakantie kunt vieren. In dit artikel gaan we het hebben over de vakantieparken in Europa die je zeker op je bucketlist wilt zetten.
alt

Wat zijn de voordelen van een bungalowpark?

Een verblijf in een bungalowpark biedt diverse voordelen. Het is een comfortabele manier om op vakantie te gaan. 

Ruimte en privacy

Bungalows in een park zijn vaak vrijstaande accommodaties met veel ruimte. Je hebt je eigen plekje, zonder dat je muren deelt met buren zoals in een hotel. Dit zorgt voor meer privacy en een ontspannen sfeer.

Je eigen keuken

Veel bungalows zijn voorzien van een volledig uitgeruste keuken. Dit betekent dat je zelf maaltijden kunt bereiden, wat handig is als je niet elke dag uit eten wilt gaan. Het bespaart niet alleen geld, maar geeft ook flexibiliteit.

Ideaal met kinderen

Bungalowparken zijn vaak gezinsvriendelijk en bieden faciliteiten zoals speeltuinen, zwembaden en recreatieteams. Dit maakt ze ideaal voor gezinnen met kinderen, omdat er veel activiteiten zijn om de kleintjes bezig te houden.

Vakantie in een natuurlijke omgeving

Veel bungalowparken zijn gelegen in een natuurlijke omgeving, zoals bossen, aan zee of in de bergen. Dit biedt je de mogelijkheid om te genieten van de natuur en rustige omgeving.

Eigen parkeergelegenheid

De meeste bungalowparken bieden parkeergelegenheid dicht bij de accommodatie. Je hoeft je geen zorgen te maken over het vinden van een parkeerplaats of extra kosten voor parkeren.

Veel faciliteiten

Bungalowparken bieden doorgaans een scala aan faciliteiten en services, waaronder supermarkten, restaurants, fietsverhuur, en zelfs wellnessfaciliteiten. Dit maakt het makkelijker om te genieten van extra voorzieningen tijdens je verblijf

Center parcs, je ticket naar de tropen (Nou ja, bijna dan)

Center parcs is een heerlijke plek om vakantie te vieren. De meeste Center parcs accomodaties beschikken over een subtropisch zwembad en de huisjes zijn erg comfortabel. Center Parcs vind je door heel Europa en staat garant voor veel vakantieplezier. Ook ons eigen land heeft een hoop te bieden. Houd je van surfen? Bezoek dan eens De Eemhof van Centerparcs. 

Landal Greenparks, groen en gezellig

Als je van natuur houdt, is een bungalowpark van Landal GreenParks jouw go-to bestemming. Midden in de natuur bieden deze vakantieparken gezellige huisjes en een scala aan activiteiten. Wandelen, fietsen of gewoon luieren – de keuze is aan jou. Je vindt de parken van Landal Greenparks in Nederland, België, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Hongarije.

Disneyland Parijs

Wie kan de magie van Disneyland Paris weerstaan? Juist, niemand! Na een dag vol betoverende avonturen keer je terug naar je Disney-haven en droom je over nog meer sprookjesachtige momenten. Erg leuk om een keer te bezoeken met kinderen.

Alton Towers resort

Engeland staat bekend om zijn thee, maar ook om Alton Towers Resort. Alton Towers is een prachtig attractiepark in Staffordshire. Dit park trekt jaarlijks zo’n twee miljoen bezoekers. Het is een van de meest bezochte attractieparken van het Verenigd Koninkrijk. In het Alton Towers Resort kom je na een dag vol achtbaanpret tot rust in een van de sfeervolle accommodaties, van boomhutten tot luxe lodges.

Port Aventura

Ben je op zoek naar een bungalowpark wat verder van huis? Bijvoorbeeld lekker in de Spaanse zon? Bezoek dan Port Aventura aan de Spaanse Costa Dorada. Hier vind je niet alleen een erg populair pretpark, maar ook diverse themahotels. 

Park Molenheide

Molenheide in België is de plek waar gezelligheid en plezier samenkomen. Met een overdekt zwemparadijs, indoor speeltuinen en avontuurlijke buitenactiviteiten is het de perfecte bestemming voor families met kinderen.

Club Med Opio en Provence Frankrijk

Voor wie op zoek is naar de crème de la crème van vakantie-ervaringen, biedt Club Med Opio en Provence een oase van luxe. Van gastronomische diners tot activiteiten zoals golf en tennis, hier voel je je als een koning(in).