Duurzaam wonen in zeecontainer

geplaatst op 01-02-2020
 Tweede woning 
alt

Wat ooit begon als een slimme oplossing voor de woningnood onder studenten, is tegenwoordig een trend in opkomst: woningen van containers. Of het nu gaat om een gastenverblijf, een tiny house of om een complete villa, containerwoningen laten zich stapelen en schakelen als legoblokjes en je kunt ze verbouwen zoals je zelf wilt. Bij CARU Containers zijn diverse nieuwe en gebruikte zeecontainers verkrijgbaar, die je uitstekend kunt gebruiken als basis voor een duurzame containerwoning met een eigentijdse uitstraling.

Wat maakt een containerwoning zo duurzaam?

Of je nu gaat wonen in een nieuwe of een gebruikte zeecontainer, elke containerwoning is in de eerste plaats duurzaam. Ze zijn letterlijk ijzersterk en kunnen tot wel vijftig jaar meegaan. Materialen die je uit de zeecontainers snijdt, bijvoorbeeld als uitsparing voor een raam, kun je hergebruiken, bijvoorbeeld als een schutting of luik. Een zeecontainer die voor het vervoer van goederen al de nodige zeemijlen heeft afgelegd is dan extra duurzaam: die krijgt een tweede leven als tuinhuis, gastenverblijf of als tiny house met een verweerde uitstraling. Daarnaast is een zeecontainer zelfdragend. In de meeste gevallen heb je, afhankelijk van de ondergrond, dan dus geen fundering nodig. Daarnaast is een zeecontainerwoning gemakkelijk te verplaatsen. Daarmee is het ook een ideale oplossing voor tijdelijke huisvesting.

Hoe zorg je voor water en elektriciteit in de woning?

Op het gebied van water en energie kun je een zeecontainer extra duurzaam maken. Zo kun je de zeecontainer aansluiten op bestaande nutsvoorzieningen en riolering. Je kunt ook kiezen voor een autonome zelfvoorzienende woning, door zonnepanelen op het dak plaatsen en zo in je eigen elektriciteit voorzien. Dat geldt ook voor water. Veel tiny houses halen de watervoorziening uit de opvang van regenwater in combinatie met een zonneboiler. Door gebruik te maken van voorzieningen als een chemisch toilet of een composttoilet en water filterinstallaties, heb je geen aansluiting op de riolering nodig en kun je je douchewater deels hergebruiken.

Wist u dat je bij recreatiewoning.nl ook een vakantiehuis kan kopen?

Hoeveel kost een containerwoning

Afhankelijk van je wensen en voorkeuren heb je de prijs van een zeecontainerwoning helemaal zelf in de hand. Bij CARU Containers is al een gebruikte zeecontainer verkrijgbaar voor nog geen duizend euro. Daarbovenop krijg je nog te maken met eenmalige kosten voor de aanleg van sanitair, een keuken, elektra en waterafvoer. Ten slotte vraagt de inrichting natuurlijk nog de nodige zorg: hoe groot wil je de ramen? Een gehele wand of kleinere ramen? De beperkte ruimte van een zeecontainerwoning daagt je ten slotte uit tot het verzinnen van creatieve woonoplossingen.

Biedt een zeecontainer uitkomst voor de woningnood?

Zoals we aan het begin al schreven: containerwoningen zijn ooit geboren om de woningnood onder studenten op te lossen. Met de opkomst van de tiny house movement en een groeiend aantal een- en tweepersoonshuishoudens en de trend om duurzaam te wonen en een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk achter te laten, zijn zeecontainerwoningen een uitstekende oplossing in het tegengaan van de woningnood. Containers zijn stapelbaar als legoblokjes. Zo kun je ook complete appartementencomplexen bouwen met zeecontainers, tot wel zeven verdiepingen. Zeecontainers zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar, zodat je zeker bij gestapelde woningen een levendige aanblik krijgt.

Zeecontainer kopen? Neem vandaag nog een kijkje bij CARU Containers voor zeer scherp geprijsde containers.