Een open of dichte trap in je recreatiewoning? De voor- en nadelen

geplaatst op 11-12-2023
 Tweede woning 
Recreatiewoningen zijn doorgaans bedoeld voor korte verblijven en niet om permanent te bewonen. Deze huizen zijn daarom in de regel minder ruimtelijk opgezet dan normale woningen. Door bepaalde keuzes te maken op het gebied van meubels en afwerking, kun je toch een ruimtelijke uitstraling creëren. Kies bijvoorbeeld voor luchtige meubelstukken in plaats van voor zware meubels en laat ruimtes zoveel mogelijk open. Wil je evengoed een wand plaatsen om een ruimte te breken? Ga dan voor een glazen wand of iets anders met een doorkijkmogelijkheid. Hierdoor behoud je deels de open ruimte en ontstaat er een speels en ruimtelijk effect. De beslissing die je neemt op het gebied van de trap heeft invloed op hoe de ruimte overkomt. Kies je voor een open of liever een dichte trap?
alt

Lees de rest van dit artikel voor meer informatie over de voor- en nadelen van beide opties. Ga je je open trap bekleden of kies je ervoor om de ruimte onder de trap te benutten en laat je deze juist dichtmaken? Wat je ook kiest, kies sowieso voor Stairz, dé specialist in traprenovatie.


Creëer een ruimtelijke uitstraling met een open trap
Met een open trap bedoelen we dat de ruimte tussen de treden open is, zonder stootborden, zodat er een doorkijk ontstaat. Een open trap bekleden is eenvoudig en in een handomdraai gedaan door de vakmensen van Stairz. Kies voor een enkelzijdige renovatie door alleen de bovenkant van de treden mee te nemen of ga juist voor een complete makeover en laat de trap volledig renoveren. De overzettreden die deze trapspecialist in het assortiment heeft, zijn in talloze stijlen beschikbaar. Ga voor een houtlook of voor een industriële uitstraling met overzettreden die eruitzien als beton. Er kleeft een enkel nadeel aan de keuze voor een open trap, dat is het feit dat je onder de trap loze ruimte hebt die niet wordt benut. Heb je genoeg opbergruimte in de woning en vind je dit geen probleem? Dan is een open trap een aanrader. Neem een kijkje op de website van Stairz Traprenovatie en ontdek wat er allemaal mogelijk is voor jouw trap.


Extra opbergruimte nodig?
Je kunt er ook voor kiezen om de ruimte onder de trap te benutten. Recreatiewoningen zijn doorgaans niet zo ruim, extra opbergruimte is vaak meer dan welkom. Laat van de ruimte onder de trap een praktische opbergkast maken, om bijvoorbeeld de stofzuiger en andere huishoudelijke apparaten op te ruimen. Lekker uit het zicht, maar wel direct in de buurt als ze nodig zijn. Ideaal! Een recreatiewoning moet bovenal praktisch zijn, je bent er immers om vakantie te vieren, een handige trapkast kan je verblijf flink veraangenamen. Het nadeel van de ruimte onder de trap benutten? Het gaat vaak ten koste van de ruimtelijkheid van je recreatiewoning. De kamer met de trap lijkt een stuk kleiner als de ruimte eronder dicht is.


Maak de juiste keuze
De afweging voor een open trap of een dichte trap met opbergruimte is er een die iedereen die een vakantiewoning bezit voor zichzelf maakt. We hopen dat dit artikel je helpt bij het maken van de juiste beslissing. Ga hierdoor met nog meer plezier naar je eigen recreatiewoning toe en maak van de trap een lust voor het oog met Stairz. Bezoek de website van Stairz Traprenovatie voor uitgebreide informatie over de verschillende mogelijkheden voor jouw trap.