Licht eiken laminaat voor een natuurlijke look in je recreatiewoning

geplaatst op 14-02-2024
 Tweede woning 
Wat is het toch heerlijk om af en toe te kunnen ontsnappen aan de drukte van alledag en te vertrekken naar je eigen recreatiewoning in een sfeervolle omgeving. Of je nu zelf veel verblijft in deze woning of het huisje verhuurt, je wilt natuurlijk dat de woning gemakkelijk te onderhouden is. Vooral de vloer mag onderhoudsvriendelijk zijn. Licht eiken laminaat vormt een uitstekende keuze voor de vloer vanwege zijn veelzijdigheid, duurzaamheid en esthetische aantrekkingskracht. Het past dankzij zijn natuurlijke uitstraling heel gemakkelijk bij een recreatiewoning aan zee, in het bos of op het platteland.
alt

Frisse uitstraling

Licht eiken laminaat ziet er uit als echt, lichtgekleurd eikenhout. Het fijne hiervan is dat het zowel de warme, uitnodigende eigenschappen van echt hout heeft als een frisse, luchtige uitstraling geeft. Beide vibes passen perfect bij de rustige en ontspannen sfeer die je in een recreatiewoning wil creëren. Door de lichte tinten is het heel gemakkelijk toe te passen in ieder interieur van landelijk op het platteland tot aan fris modern aan zee. Het past zelfs door de lichte kleur goed in het bos. Licht eiken laminaat past gewoon moeiteloos bij verschillende interieurstijlen en kan gemakkelijk worden gecombineerd met diverse kleurenschema’s en meubelstukken.

Hoge lichtopbrengst

Wist je dat een lichte vloer de woning er veel lichter uit laat zien? Het zonlicht of het licht van duurzame lampen in huis wordt er namelijk door gereflecteerd, waardoor de woning een frisse, lichte en luchtige uitstraling krijgt. Ideaal als de woning op een wat donkere plek in het bos staat bijvoorbeeld. Het past hierdoor overigens ook perfect bij huisjes aan de kust, waarvan men verwacht dat deze een lichte, luchtige uitstraling hebben. In een grote ruimte kan dat soms wel wat overweldigend zijn, daarom is het verstandig om de lichte vloer te doorbreken met een vrolijk gekleurd vloerkleed wat uiteraard past bij de rest van het interieur.

Duurzaam

Net als onze woningen stellen we aan recreatiewoningen steeds meer duurzame eisen. Laminaatvloeren zijn bijzonder slijtvast en bestand tegen krassen, vlekken en verkleuring, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in recreatiewoningen waar regelmatig gasten verblijven. Bovendien vereist laminaatvloer minimaal onderhoud. Een simpele reiniging met een stofzuiger en een vochtige dweil is meestal voldoende om de vloer schoon en fris te houden, waardoor je meer tijd overhoudt om te genieten van welverdiende rust.

Bestand tegen vocht

Een ander voordeel van licht eiken laminaat is de weerstand tegen vocht en temperatuurschommelingen, wat het bijzonder geschikt maakt voor gebruik in recreatiewoningen. Laminaatvloeren zijn doorgaans voorzien van een beschermende toplaag die vochtinfiltratie voorkomt en de vloer beschermt tegen schade door water of vocht. Dit maakt het laminaat ideaal voor gebruik in ruimtes zoals keukens, badkamers en andere vochtige omgevingen in de recreatiewoning. Ideaal ook voor zomers gebruik van de woning als je na een frisse duik in zee of zwembad weer het huisje ingaat. Bovendien is laminaat bestand tegen temperatuurschommelingen, wat betekent dat het niet uitzet of krimpt bij veranderingen in de luchtvochtigheid of temperatuur.

Vloerverwarming

Wist je dat laminaat doordat het bestand is tegen temperatuurveranderingen geschikt is om te combineren met vloerverwarming? Vloerverwarming is in een vakantiehuis ideaal, omdat de stookkosten zo laag blijven. Helemaal in combinatie met een duurzame oplossing als een zonneboiler bijvoorbeeld. Daarnaast kan vloerverwarming door de hele woning gelegd worden in combinatie met het licht eiken laminaat. Zo kun je het hele jaar door genieten van een heerlijk verblijf in een recreatiewoning, ook wanneer het sneeuwt of gewoon koud is. Dat wordt op en top genieten van de rust en schoonheid van de omgeving.

Verschillende soorten licht eiken

Licht eiken laminaat geeft je recreatiewoning een levendige maar vooral natuurlijke uitstraling. Het is uitnodigend en biedt ruimte voor jou om de woning naar eigen smaak in te richten. Bovendien heb je de keuze uit verschillende soorten laminaat in licht eiken uitvoering. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor visgraat laminaat om zo een mooi patroon in de vloer te creëren. Ideaal voor een woning aan zee. Voor een boswoning kun je voor een natuurlijke look met knoesten en nerven gaan. En wat dacht je van breed licht eiken laminaat voor die echte rustieke uitstraling voor het huisje op het platteland? Er zijn verschillende tinten licht eiken laminaat verkrijgbaar en dus ook in verschillende formaten. Zo creëer je zelf de mooiste vloer, passend bij de recreatiewoning.

Ideaal voor de recreatiewoning

Kortom, licht eiken laminaat biedt tal van voordelen voor recreatiewoningen. Naast duurzaam en onderhoudsvriendelijk is het esthetisch heel veelzijdig. Maak je geen zorgen om zanderige voeten die net van het strand komen, over aarde en natte pootjes van de hond; de laminaat vloer in licht eiken uitvoering kan het allemaal aan. Vochtige dweil of stofzuiger erover heen en je kan weer verder met volop genieten van je vakantie of weekendje weg.