Zo zorg je ervoor dat je vakantiewoning aan de verwachtingen van gasten voldoet

geplaatst op 27-10-2023
 Tweede woning 
Wanneer je je vakantiewoning verhuurt, wil je niets anders dan dat je gasten tevreden zijn over het verblijf. Voor jou is het namelijk een passieve inkomstenbron wanneer je er zelf niet verblijft. Je hoopt op zoveel mogelijk animo, zodat deze inkomstenbron niet stil komt te staan. Een belangrijk aspect bij de vraag naar een vakantiewoning is hoe het eruitziet en of het wel aan de verwachtingen van de gast voldoet. Positieve reviews en geluiden zullen ervoor zorgen dat gasten in de rij zullen staan voor je vakantiewoning. In dit artikel gaan we je helpen bij het optimaliseren van je vakantiewoning, zodat de woning aan de verwachtingen van de gasten voldoet en je boekingen blijft ontvangen.
alt

Schoonmaak

Waarschijnlijk is het schoonmaken van je vakantiewoning een van de hoofdoorzaken van een tevreden gast. Allereerst draagt een schone en frisse vakantiewoning bij aan de eerste indruk die gasten krijgen. Een nette en hygiënische omgeving zorgt voor een positieve ontvangst, waardoor gasten zich welkom en comfortabel voelen. Een positieve eerste indruk zal niet snel vergeten worden. Bovendien heeft een schone vakantiewoning invloed op de tevredenheid van gasten tijdens hun verblijf. Gasten verwachten een aangename en gezonde omgeving, en een gebrek aan hygiëne kan leiden tot negatieve beoordelingen en een verminderde kans op herhaalboekingen. Een goede reputatie is van onschatbare waarde voor je vakantiewoning. Daarnaast heeft regelmatig schoonmaken ook praktische voordelen. Het helpt de levensduur van meubels en apparatuur te verlengen en voorkomt slijtage en schade.

Onderhoud

Niet alleen de inboedel van het huis moet schoongemaakt en onderhouden worden. Ook randzaken met betrekking tot water, gas en licht moeten onderhouden worden. Denk hierbij aan zaken zoals de afvoer van de keuken of douche, alle lampen in de woning of de dakgoten. Alles in en rondom de woning moet in goede staat zijn. Het is namelijk erg frustrerend voor de gast als er dingen in de woning niet of niet goed werken.

Inrichting

Wat men verstaat onder een 'mooie' inrichting is erg subjectief. Daarnaast is geen enkel huis exact hetzelfde qua inrichting. Toch is er een stijl die over het algemeen door de meeste mensen als mooi wordt ervaren. Vaak zie je in vakantiewoningen een minimalistische stijl terugkomen. Een minimalistische stijl oogt vaak strak en schoon. Tevens heb je, wanneer je geen overbodige meubels in je woning hebt staan, een kleinere kans dat je gasten het niet eens zijn met de inrichting. Tot slot is het onderhouden van een minimalistische stijl makkelijk en kan het makkelijk gecombineerd worden met andere interieurstijlen zoals modern, bohemian, Scandinavisch, etc.

Dit geldt niet alleen voor de inrichting van het huis, maar ook voor de voor- en achtertuin. Een vlak, strak, mooi gemaaid gazon met een paar struiken wordt over het algemeen als mooier ervaren dan een tuin die vol staat met allerlei verschillende planten en struiken. Daarnaast geldt ook hier dat een minimalistische stijl makkelijker te onderhouden is.

Adverteren

Wellicht is een van de meest over het hoofd geziene aandachtspunten, wanneer het aankomt op het voldoen aan de verwachtingen van de gast, het adverteren. Wanneer je je vakantiewoning online aanbiedt, is het belangrijk dat de foto's de woning daadwerkelijk representeren. Verblijfaanbieders publiceren meestal foto's kort na het bouwen of het renoveren, en niet hoe het verblijf er momenteel uitziet. Op foto's zie je niet dat er bijvoorbeeld een kinderbureau staat in plaats van een eikenhouten bureau of dat het beddengoed minder wit is. Een gast voelt zich in dit geval voor de gek gehouden en associeert het verblijf direct bij aankomst als een slechte ervaring. Aanbieders met dit soort streken kunnen fluiten naar hun goede recensie.