Marokko

Land in Afrika

Marokko heeft voor elke vakantieganger wel wat te bieden. Voor een strandvakantie zit u prima als u een vakantiehuis huurt nabij de zandstranden aan de Atlantische Oceaan.

Voor de echte natuurliefhebber is er het prachtige Atlasgebergte en niet te vergeten de Sahara woestijn. Als u van de cultuur bent dan is een stedentrip naar steden als Marrakech of Fez een absolute aanrader.

Kortom: op vakantie naar Marokko zal zeker een goede keus zijn. Op nog geen vier uur vliegen van Nederland beland u in een heel andere wereld.


Natuur

Marokko heeft een divers plantenbestand. Dit komt door de klimaatverschillen in de verschillende regio's. Ook is het ene deel van dit Afrikaanse land veel droger dan een ander deel. In het oosten en in het zuiden groeit het esparto gras op de droge rotsvlakten. Ook groeien hier enkele boomsoorten en struiken.

In het Atlasgebergte vindt u meer variatie in de boomsoorten. Eikenbomen komen voor tot op 2200 meter hoogte. Dennenbossen, en de voor deze streek typische Atlas-ceder komen ook op grotere hoogtes voor. 

In de noordelijke regio's van Marokko is er vooral veel landbouw.

Land

Marokko

Oppervlakte

446.500 km2

Hoogste punt

Jebel Toubkal 4165 meter

Inwoners

Circa 29 miljoen

Taal

Arabisch

Valuta

Marokkaanse dirham

Tijdverschil

Klimaat

Overwegend warm

Hoofdstad

Rabat

Regio's en plaatsen in Marokko