Rattiszell

Plaats in Duitsland

Rattiszell is een gemoedelijk dorp in het oosten van de regio Beieren.
Dit gebied spreekt ook veel Nederlanders aan en talrijke landgenoten brengen hier dan ook de vakantie door. Het fijne klimaat in de zomers en de winters met de nodige sneeuw maken dit deel van Duitsland tot een prima vakantieregio.
Huur je een vakantiehuisje in Rattiszell dan kom je erachter dat dit plaatsje op enkele restaurants na eigenlijk geen verdere faciliteiten heeft. Dit heeft natuurlijk ook wel zijn charme, de vakantie doorbrengen in Zuid-Duitsland in een plaats waar maar mondjesmaat toeristen verblijven. Natuurlijk heeft u wel de beschikking nodig over een eigen vervoersmiddel om zodoende de boodschappen te doen en uitjes te maken de Beieren regio.
Spreekt je dit aan dat is Rattiszell een prima plek om tijdens de vakantie te verblijven. 


Toerisme

Kies je voor Rattiszell als plek om een recreatiewoning te betrekken dan kies je voor indirect voor het Beierse Woud. Deze bosrijke en heuvelachtige omgeving is fantastisch voor mensen die te voet de omgeving willen verkennen. Maar ook fietsfanaten zullen het hier prima na de zin hebben. In het winterseizoen tref je hier talrijke langlaufers en wintersporters die andere takken van sport beoefenen.
Het aanbod van vakantiewoningen te Rattiszell kan summier genoemd worden en veelal huur je van een particulier huiseigenaar een optrekje. Wil je in dit deel van Beieren de vakantie doorbrengen dan is het tijdig boeken aan te raden.
Verken dit deel van Zuid-Duitsland op je gemak er ervaar het rustige karakter van het dorpje Rattiszell.

Plaatsnaam

Rattiszell

Aantal inwoners

circa 1.500