Buchet

Plaats in Duitsland

Buchet is een piepklein dorpje in de Eifel regio. Als je hier de vakantie doorbrengt doe je dit om te genieten van de mooie omgeving. Dit bosrijke gebied maakt het populair bij wandelaars en fietsers.
Als je een vakantiewoning hebt gehuurd in Buchet dan doe je dit niet voor de faciliteiten die zijn er namelijk niet te vinden. Je hebt dan ook een auto nodig om de winkels en restaurants te bereiken. Maar voor veel mensen heeft dit juist zijn charme, om zonder veel voorzieningen een leuke vakantie te hebben. Als u tot deze doelgroep behoort dan is dit deel van de Eifel in Duitsland de plek voor u. Want één ding staat als een paal boven water. Buchet is een uiterst rustige bestemming!


Toerisme

Rustzoekers weten het, Duitsland heeft hiervoor prachtige regio’s en de Eifel is er zeker één die hier toebehoort. Ben jij die buitenmens dan kun je een vakantiehuis in Buchet huren. Vanuit hier kun je lopend de bosrijke gebieden intrekken en genieten van prachtige looproutes.
Voor een hapje uit eten of het doen van de belangrijkste boodschappen kun je helaas niet in Buchet terecht maar het nabijgelegen Prüm is met de auto in nog geen kwartier te bereiken.
Bovendien is dit gebied een wintersportregio, de Schwarzer Mann is een skigebied welke ook zeer geschikt is voor jonge kinderen. Ze kunne hier perfect hun onder begeleiding hun eerste meters op de lange latten maken. Hoewel het maar een klein dorp is maakt het Buchet toch tot een vakantiebestemming het hele jaar door.

Plaatsnaam

Buchet

Aantal inwoners

circa 230