Nettersheim

Plaats in Duitsland

Nettersheim is een dorp in de regio Eifel te Duitsland. Tevens is het ook een gemeente waar plaatsen als Marmagen, Frohngau en Zingsheim onder vallen.
Deze dorpen zijn allemaal landelijk gelegen en de ware buitenmens zal zich hier dan ook helemaal thuisvoelen. Huur je een vakantiehuis in Nettersheim dan is het aan te raden om (indien mogelijk) de fietsen mee te nemen en ook de wandelschoen moet je in je reiskoffer inpakken. In de gemeente zijn de faciliteiten te vinden die je als toerist zo graag binnen handbereik hebt. Wel wil dit per dorp nog wel eens verschillen uiteraard.
Huur je een vakantiehuis in Nettersheim zelf kun je hier je levensmiddelen, etc. inkopen, je kunt in de avond genieten van een heerlijke maaltijd in een restaurant en ook is er een natuurcentrum te vinden die je veel informatie kan bieden over de omgeving. 


Toerisme

De vakantie in Nettersheim doorbrengen is iets wat vooral de actieve buitenmens zal aanspreken. Het natuurschoon is in dit deel van de Eifel verbluffend mooi.
Maar uiteraard is het ook mogelijk om tijdens je verblijf uitstapjes te maken. Een goede tip is de stad Keulen, tenminste als je van cultuur en winkelen houdt. Iets dichterbij is een pareltje van een plaats Bad Münstereifel. De kenmerkende huizen en het fraai kasteel maken het tot een romantisch geheel.
Voor natuurliefhebbers die in Nettersheim verblijven zijn aanraders als Olaftalsperre en de Kronenburgersee plekken welke je moet bezoeken. De Eifel regio in Duitsland is één van de fraaiste gebieden van het land en toch tref je hier maar mondjesmaat toeristen. Geniet je van deze rust, boek dan snel een huisje in de gemeente Nettersheim en ervaar de gastvrijheid van onze oosterburen.

Plaatsnaam

Nettersheim

Aantal inwoners

circa 900