Bibbona

Plaats in Italië

Bibbona is een dorp met een paar duizend inwoners. Het is gelegen in de vermaarde Toscane regio. Deze streek is voor velen de mooiste van Italië. Steeds meer mensen kiezen voor relatief onbekende plaatsen om de vakantie door te brengen en ben jij ook op zoek naar een leuk dorpje ver weg van de drukte dan is Bibbona een goede bestemming.
De faciliteiten zijn beperkt tot enkele kleine eetgelegenheden, een supermarktje en een pinautomaat.
Waarom een vakantiewoning huren in Bibbona? Dat is toch vooral het authentieke Italiaanse sfeertje wat je hier nog treft. De leuke huisjes, de smalle steegjes en de ligging te midden van de prachtige Toscaanse landschappen. 


Toerisme

Breng je de vakantie door in Bibbona dan verblijf je in een glooiende omgeving met een landschap welke bestaat uit prachtige kleurschakeringen.
Je kunt in dit dorpje heerlijk tot rust komen en het echte Toscane ervaren. Wissel een dag rust aan het zwembad af met een dagactiviteit. De kustlijn is per auto prima bereikbaar en een dagje genieten aan het strand behoort dus zeker tot de mogelijkheden.
Vanuit Bibbona kun je ook de stad Siena prima bereiken, trek hier dan ook een dag voor uit. Iets dichter bij nog maar zeker niet minder interessant is de hooggelegen stad Volterra. Per voet is deze heerlijke plaats prima te verkennen. En zo zijn er rondom Bibbona nog meer leuke dorpjes en oude steden te bezoeken die me moeite waard zijn.

Plaatsnaam

Bibbona

Aantal inwoners

circa 3.300