Montepulciano

Plaats in Italië

Montepulciano welke is gelegen in wat voor velen de mooiste regio van Italië is. We hebben het dan over Toscane. Dit stadje is nog één van de best bewaarde geheimen van deze regio en over het algemeen alleen de toeristen die al vele jaren de vakantie in dit deel van Italië doorbrengen kennen deze stad.
Wil je deze Toscaanse parel ook beter leren kennen dan kun je uiteraard er ook voor kiezen om een appartement in Montepulciano zelf te huren. Vanuit het oude stadscentrum kun je trachten de geheimen van deze plaats te achterhalen. Voor toeristen zijn belangrijke voorzieningen als winkelaanbod en horecagelegenheden in ieder geval ruim voorhanden. Ook goed te weten is dat Montepulciano een autoluw centrum heeft en te voet perfect te verkennen is. 


Toerisme

Breng je de vakantie door in Montepulciano dan kun je als toerist kiezen uit diverse uitstapjes in de regio. Hoewel deze authentieke stad in Toscane is gelegen is ook Umbrië dichtbij en bovendien het bezoeken zeker waard.
Montepulciano is gelegen in een wijngebied en je kunt Italië dan ook niet verlaten zonder een wijntour te doen die je langs diverse lokale wijnhuizen voert.
Het landelijke karakter van Toscane dat is toch wat veel Italiëliefhebbers aanspreekt, de glooiende heuvels en de prachtige oude Italiaanse dorpjes.
Authenticiteit daar is het waar het om draait tijdens een verblijf in deze land en regio en ook in Montepulciano tref je dit aan. De diverse oude gebouwen en verschillende architecturen maken het tot een interessante stad. Het is dan ook zeker een goede vakantietip om in uw achterhoofd te houden.

Plaatsnaam

Montepulciano

Aantal inwoners

circa 14.350