Pienza

Plaats in Italië

In Italië zijn er diverse unieke plaatsen om de vakantie door te brengen. Het Toscaanse stadje Pienza is zo’n plek. Het authentieke karakter van deze plaatsen zal zelfs de meeste gereserveerde toerist laten ontdooien. Dit heuvelstadje is gelegen in het zuiden van Toscane en het landelijke karakter maakt het tot een gewilde plek om tijdens de vakantie te bezoeken.
Evengoed kunt u dit natuurlijk ook als uitvalsbasis laten fungeren en als u een leuk vakantiehuis of appartement huurt in Pienza dan verblijft u in ieder geval op een prachtige plek. Het stadje herbergt enkele prachtig oude gebouwen zoals de Duomo en de Palazzo Piccolomini. Neem dan ook een goed fototoestel mee als u verblijft in Pienza want op elke hoek van de straat kun je wel weer een aantrekkelijke foto maken.


Toerisme

Wie wel eens in Italië op vakantie is geweest en tijd heeft doorgebracht in Toscane zal het kunnen beamen, deze regio is zo mooi dat eenmaal hier te zijn geweest de kans buitengewoon groot is dat de volgende vakantie in Italië ook weer in Toscane wordt doorgebracht.
Veel mensen gaan voor het noorden van de regio maar het echte landelijke gevoel krijg je misschien nog wel meer in het zuiden  Het Toscaanse Pienza is dan ook een prima plek voor het betrekken van een accommodatie. Het aanbod van vakantiehuizen in Pienza is summier maar bij tijdig boeken is het wellicht een leuke woning te vinden.
De natuur rondom de stad is oogverblindend en ook de diverse dorpjes in de omgeving zijn een bezoekje waard. En het heuvelachtige landschap maakt het dat elke bocht weer voor een nieuw en verassend panorama gaat zorgen. Huur daarom eens een vakantieappartement of andersoortige accommodatie in Pienza en geniet van een onvergetelijk verblijf in Toscane.

Plaatsnaam

Pienza

Aantal inwoners

circa 2.250