Pietrasanta

Plaats in Italië

Pietrasanta is een stad in de regio Toscane. Het ligt in de provincie Lucca en is een perfecte uitvalsbasis wat rustig mag worden genoemd als meest populaire vakantiegebied van Italië.
Kenmerkend voor Pietrasanta is de oude stadsmuur die nog uit de tijd van de Romeinen stamt. Een deel van deze muur is nog steeds intact en een geliefde fotolocatie.
Verder is het authentieke karakter van deze stad iets wat natuurlijk gewaardeerd wordt door mensen die hier de vakantie doorbrengen. Er is een interessant archeologisch museum te vinden en ook de Marzocco fontein is populair. Deze is al enkele honderden jaren oud maar werkt nog steeds.
Als je de vakantie in Toscane wilt doorbrengen dan is Pietrasanta een prima plek om een vakantiewoning te betrekken. 


Toerisme

Italië is voor veel mensen het populaire vakantieland. En wie wil er niet eens de vakantie doorbrengen in de regio Toscane. Maar dit is een groot gebied en wil je een mix van cultuur, natuur en strand combineren dan is het belangrijk een goede uitvalsbasis te hebben.
Huur je een vakantiehuis in Pietrasanta dan heb je dit gerealiseerd want vanuit deze Toscaanse stad kun je prima het strand bereiken. Tenminste als je de beschikking hebt over een auto. Tevens kun je de prachtige oude stad Lucca aandoen. Het oude stadscentrum is werkelijk prachtig. Ook de scheve toren van Pisa is eenvoudig bereikbaar vanuit je vakantieadres in Pietrasanta. De glooiende landschappen in dit deel van Italië benadrukken de reeds veelgeprezen schoonheid van Toscane. Bovendien is het klimaat voortreffelijk met vele zonuren. Ook in de avonduren kun je nog prima buiten zitten.
Boek een accommodatie in Pietrasana en ervaar de schoonheid van Italië.

Plaatsnaam

Pietrasanta

Aantal inwoners

circa 25.000