Seggiano

Plaats in Italië

Seggiano is een dorp midden in een natuurrijk gebied in de regio Toscane. Voor rustzoekers is dit plaatsje een perfect toevluchtsoord. Hier tref je niet de drukte van Italiaanse kust maar hier is de rust het belangrijkste ingrediënt voor de gemiddelde toerist.
Huur je een natuurhuisje in Seggiano dan verblijf je in of aan de rand van een dorpje met amper duizend inwoners. Het kleinschalige karakter merk je ook wel aan het faciliteitenniveau want voor je boodschappen en dergelijke moet je in één van de omliggende plaatsen zijn.
Maar als je de beschikking hebt over een auto dan is het helemaal niet vervelend om de omgeving van Seggiano te verkennen. Op weg naar een plaats met meer voorzieningen zie je weer waarom je zo graag de vakantie in de binnenlanden van Toscane doorbrengt.


Toerisme

Verblijf je in het dorp Seggiano dan is dat vermoedelijk een bewuste keus met een doorgewinterde eco-toerist. Voor een duurzame vakantie zit je in dit deel van Centraal-Italië helemaal goed!
De Monte Amiate is een berg welke zich goed leent voor een afwisselende wandeltocht of een spannende afdaling met een atb. De ongerepte natuur en unieke flora en fauna maken van dit Toscaanse gebied een heerlijke bestemming. In feite bevindt Seggiano zich midden in een natuurgebied en met een beetje geluk komt u tijdens uw tochten oog in oog te staan met herten, vossen of zelfs een everzwijn. Ook de vele variatie in vogelsoorten maakt het voor de echte buitenmens een superbestemming.
Het Val d’Orcia dal is ook een prachtige plek welke goed bereikbaar is vanuit Seggiano. Hier kun je tal van buitenactiviteiten ondernemen. Bezoek dit unieke stukje Toscane ook eens!

Plaatsnaam

Seggiano

Aantal inwoners

circa 1.000