Broekhuizen

Plaats in Nederland

Broekhuizen is waarschijnlijk geen naam die bij u direct bellen doen rinkelen. U hoeft zich niet te schamen hoor want dit kleine buurtschap in de provincie Drenthe is goed verstopt te midden van een landelijke omgeving en kent met haar nog geen tweehonderd inwoners een kleinschalig karakter.
Een vakantie doorbrengen in het Drentse Broekhuizen is desondanks wel degelijk mogelijk. Hoewel een echte kern ontbreekt en er geen faciliteiten worden geboden kun je wel een vakantiewoning huren. Maar het aanbod is uiteraard zeer beperkt. Broekhuizen bestaat voornamelijk uit oude boerderijen en reguliere woningen met veel ruimte ertussen. 


Toerisme

Drenthe de provincie waar wandelaars letterlijk uitstekend uit de voeten kunnen en fietsliefhebbers genieten van toch tussen groene velden en dwars door de bossen.
Breng je de vakantie door in Broekhuizen dan zijn dit ook twee hobby’s die je zeker kunt uitoefenen tijdens je verblijf.
Verken omliggende plaatsen met namen als Rogat, Ruinerwold en Koekange of doe de wat grotere plaats Meppel eens aan.
Vanuit Broekhuizen kun je met de auto ook het natuurgebied Dwingelderveld goed bereiken. Dit is één van de mooiste natuurparken van Noord-Nederland en dus absoluut een bezoekje waard. Het buitenleven staat toch mij menig toerist centraal en wat dat betreft ben je in Drenthe op de juiste plek. Zoek je absolute rust dan is een huisje in Broekhuizen de juiste keuze!

Plaatsnaam

Broekhuizen

Aantal inwoners

circa 190