Dalen

Plaats in Nederland

Dalen is een dorp in de provincie Drenthe. Het staat bekend om zijn prachtige oude boerderijen die heden ten dage veelal sec als woonbestemming dienen.
Dit Drentse dorp is door haar ligging aan de rijksweg N34 goed bereikbaar en in de omgeving van Dalen zijn dan ook meerdere vakantieparken te vinden. De natuur speelt hierin een belangrijke rol, want de omgeving is er prachtig en wandelaars en fietsers mogen dan ook graag in deze regio verblijven.
De faciliteiten in Dalen zijn goed te noemen voor een dorp met een inwoneraantal van enkele duizenden. Er is een supermarkt en enige andere detailhandel in het dorpscentrum te vinden. Ook is er keuze uit meerdere restaurants in de kern.
Voor een vakantie in Drenthe is Dalen een plaats welke het overwegen zeker waard is!


Toerisme

Het leuke aan Dalen is dat er voor elke leeftijdsgroep wat te beleven is. Fervente buitenmensen kunnen in dit deel van de provincie Drenthe heerlijk wandelen of een lange fietstocht maken. Maar in Dalen is ook vakantiepark de Huttenheugte te vinden en ook als je niet op park zelf een bungalow huurt is het toch mogelijk om tegen betaling gebruik te maken van faciliteiten zoals het subtropische zwembad. Een leuk uitje als de weergoden eens niet meewerken. Ook is in Dalen het indoor pretpark Plopsaland te vinden. Vooral voor ouders met jonge kinderen een leuk uitje!
Het aanbod van vakantiehuisjes is in en rondom Dalen goed te noemen en zoek je een leuke vakantiebestemming in de provincie Drenthe dan is dit dorp een weloverwogen keuze.

Plaatsnaam

Dalen

Aantal inwoners

circa 3.500