Echten

Plaats in Nederland

Echten is een klein dorpje, maar de geschiedenis gaat ver terug. Als in de twaalfde eeuw komt dit gehucht in de geschiedenisboeken voor. Het staat vooral bekend om zijn prachtige oude boerderijen waarvan eer meerder benoemd zijn tot rijksmonument.
Ook is het plaatsje bekend door de aanwezigheid van een heuse Havezate, beter bekend onder de naam “huis van Echten”. De geschiedenis van dit oude gebouw gaat terug tot de vijftiende eeuw. Het valt onder de monumentenzorg.
Als u een vakantiehuis huurt in deze regio, dan is het leuk om Echten toch even aan te doen. Het heeft zeker zijn charme en oogt authentiek.


Toerisme

De regio rondom het dorp Echten is redelijk toeristisch er zijn enkele vakantieparken te vinden, maar het is ook mogelijk een vakantiewoning te huren van een particuliere eigenaar. Als u op vakantie gaat naar dit deel van Drenthe dan is het verstandig uw fiets mee te nemen, er zijn diverse leuke fietsroutes te vinden. Ook zijn er leuke dorpjes waar u leuk kunt rondwandelen.
Als u overweegt een vakantie door te brengen in deze Drentsche streek dan is het te overwegen om een vakantiehuisje te huren in de buurt van het dorpje Echten.

Plaatsnaam

Echten

Aantal inwoners

circa 350