Gasselternijveen

Plaats in Nederland

Het Drentse dorp Gasselternijveen is een plaats met een prachtig achterland. Voor veel mensen die in dit deel van Nederland de vakantie willen doorbrengen kan deze plaats dan ook als geschikte thuisbasis dienen.
Als je ervoor kiest om een vakantiehuis te huren in Gasselternijveen dan verblijf je in een natuurrijke regio. De aanwezigheid van de rivier de Hunze zorgt ervoor dat deze plaats ook geliefd is bij vogelspotters en sportvissers. Sportieve recreanten die voor het buitenleven op vakantie gaan en de provincie Drenthe uitkiezen om de vrije tijd door te brengen kunnen natuurlijk voor diverse leuke plaatsjes kiezen. Wil je voor rust en  ruimte gaan en bovenal op een landelijke locatie recreëren dan is Gasselternijveen het dorp om een vakantiewoning te boeken. De natuur staat in dit deel van Nederland centraal en tijdens je verblijf zul je ervaren hoe mooi ons eigen land eigenlijk is. 


Toerisme

Het noorden van Nederland wordt ook wel als de natuurregio bij uitstek gezien. En als je de vakantie doorbrengt in het dorp Gasselternijveen te Drenthe zul je direct bemerken dat deze gedachte zo gek nog niet is.
Rondom deze plaats zijn prachtige natuurparken te vinden waar je naar hartelust en in je eigen tempo kunt wandelen. Ook fietsfanaten zullen zich direct thuis voelen want er zijn vele honderden kilometers aan verharde fietspaden te vinden in dit gebied. Huur je een vakantiehuisje in Gasselternijveen dan kun je ook een dagje stad doen. Het noordelijker gelegen Groningen is bijvoorbeeld prima bereikbaar vanuit de gemeente AA & Hunze. In deze levendige stad kan men zich prima een dag vermaken. Maar ook waterliefhebbers zijn op hun plek in dit deel van Drenthe. Met de auto ben je vanaf het vakantieadres in Gasselternijveen al snel bij natuurplas het Loomeer. Deze heeft het schoonste water van de provincie Drenthe en voor een dagje ontspannen tijdens de vakantie is dit dan ook de plek om naar toe te gaan.

Plaatsnaam

Gasselternijveen

Aantal inwoners

circa 2.000