Spier

Plaats in Nederland

Spier is een klein Drents dorpje iets ten noorden van de plaats Hoogenveen. Door de ligging dichtbij de snelweg is deze plaats wel prima bereikbaar en wat dat betreft ideaal voor mensen die een korte vakantie in Drenthe willen doorbrengen.
Aan de rand van Spier zijn er recreatieparken te vinden waar je een chalet of ander type accommodatie kunt huren. De omgeving is dan ook aantrekkelijk voor buitenmensen en de bosrijke omgeving leent zich perfect voor wandelingen en fietstochten.
Voor je boodschappen kun je terecht in Beilen of het al eerder genoemde Hoogenveen. In Spier zijn wel enkele eetgelenheden te vinden en aan de andere kant van de snelweg heeft horecaketen Van der Valk een hotel met restaurant.
Het Drentse dorp Spier heeft wat dat betreft toch aardig wat mogelijkheden voor zo’n relatief kleine plaats.


Toerisme

Mensen die reeds een tweede woning bezitten in de directe omgeving van Spier kunnen erover meepraten. De veelzijdigheid van dit gebied en de natuurpracht van de provincie Drenthe zijn echte voordelen. De landelijkheid en de dunbevolktheid is een combinatie die mensen al gauw het echte vakantiegevoel geeft.
Huur je een vakantiewoning in Spier en heb je de beschikking over een goed vervoersmiddel dan heb je de handen vrij om dit deel van Nederland eens nader te leren kennen.
Het Dwingelderveld is een natuurgebied wat tot de mooiste van het land behoort en er zijn talloze wandel- en fietsroutes te vinden. Ook horeca-uitspanningen ontbreken niet in dit Nationale Park!
Is het weer eens een dagje wat minder dan kun je vanuit Spier de auto pakken en kiezen voor steden als Groningen en Zwolle welke beide op een goed halfuurtje autorijden liggen.
De term Drenthenieren is ontstaan voor de manier van leven die je in deze provincie kunt hebben. De natuur staat er centraal in en het gemoedelijke karakter van deze regio doet mensen nogal eens een tweede huis aan te schaffen in plaatsen als onder andere Spier. Ongelijk kunnen we deze actieve recreanten niet geven!

Plaatsnaam

Spier

Aantal inwoners

circa 150