Tynaarlo

Plaats in Nederland

Tynaarlo is een rustig dorp waar in de zomer nog wel de nodige toeristen komen, vooral op fietstochten en hier dit esdorp even aandoen. Toch doet de gemeente er wel wat aan om het toerisme te stimuleren. Als u een vakantiehuis wilt huren in Tynaarlo dan is dit ook mogelijk. Van vroeger uit is dit dorp wel degelijk een toeristische plaats en wellicht komen deze tijden weer terug.
Het dorp ligt midden in de natuur en de regio is dan ook zeer fraai. Het doorbrengen van een vakantie is dan ook een goede keus, vooral als u van rust houdt.


Toerisme

Fietsen en wandelen zijn twee woorden welke prima bij de omgeving van Tynaarlo passen. Door het prachtige landschap kunt u hier heerlijk recreëren, neem dus ook de fiets mee als u besluit een vakantiewoning te huren in dit deel van Drenthe.
Ook zijn er twee prachtige meren in de omgeving te vinden, hier kunnen diverse activiteiten worden ondernomen. Ook is er binnen de gemeentegrenzen genoeg te vinden op het vlak van geschiedenis en cultuur. Een leuk dorp om te bezoeken tijdens de vakantie is Zuidlaren. Dit is een gezellig dorp met leuke winkeltjes en eetgelegenheden. Vooral in de zomer treft u hier veel toeristen. Een vakantiehuisje huren in dit gebied is dan ook geen enkel probleem.

Plaatsnaam

Tynaarlo

Aantal inwoners

circa 1.800