Westerbork

Plaats in Nederland

Dit is één van de mooiste dorpen van de provincie Drenthe. Westerbork heeft de toerist genoeg te bieden. Het is prachtig tussen het groen gelegen en het centrum is levendig. Prachtige oude huizen geven dit dorp in Midden-Drenthe een nostalgische uitstraling.
Er zijn leuke winkeltjes te vinden en ook voor een natje en droogje kunt u prima terecht in Westerbork. Ook staat dit dorp bekend om zijn verscheidene brinken. Dit zijn open ruimten begroeid met gras binnen een dorpskern. 
Een vakantiehuis huren in deze regio kan dan ook een prima idee zijn en dient gelijk als een perfect uitvalsbasis tijdens het doorbrengen van de vakantie in Drenthe.
Westerbork is circa zes eeuwen geleden ontstaan en heeft dus de nodige historie.
Voor toeristen is er in de zomermaanden veel te beleven en veel vakantiegangers doen dit leuke dorp dan ook aan als ze de vakantie in dit deel van Drenthe doorbrengen.


Toerisme

Kamp Westerbork kent iedereen en veel vakantiegangers brengen dan ook een bezoekje aan dit voormalige oorlogskamp. En hoewel het een verschrikkelijke geschiedenis heeft is het wel een aanrader om te bezoeken. Al is het alleen al om ons te herinneren dat zoiets nooit meer mag voorkomen.
Als u tijdens uw vakantie het dorp aandoet zult u merken dat er rekening wordt gehouden met de toeristen. Westerbork is actief met het organiseren van allerlei activiteiten. Het centrum van het dorp doet toch al gezellig aan en heeft bovendien enkele historische gebouwen welke in sommige gevallen te bezichtigen zijn. Het oude raadhuis van Westerbork is een prachtig en kenmerkend gebouw voor dit dorp in Drenthe.
Veel mensen huren een recreatiewoning in deze omgeving omdat deze streek veel prachtige fietsroutes heeft en ook wandelen is hier een leuke bezigheid. Vooral het natuurgebied het Scharreveld is een prima optie, hier treft u prachtige heidevelden aan.
Westerbork is gewoon een erg leuk dorp en tijdens uw vakantie moet u eigenlijk een dagje inruimen voor deze plaats en zijn omgeving.

Plaatsnaam

Westerbork

Aantal inwoners

circa 4.700