Westerveld

Plaats in Nederland

Westerveld is een fusiegemeente in de provincie Drenthe. Het is bekend om zijn landelijke ligging. Per vierkante kilometer wonen er voor Nederlandse begrippen maar weinig mensen. Natuurliefhebbers zullen dit gebied waarschijnlijk ook wel kennen. Ze huren dikwijls een vakantiehuis in plaatsen als Diever, Zorgvlied of Wapse. Deze dorpen vallen onder de gemeente Westerveld.
Bekend is ook het natuurpark Drents-Friese Wold en niet te vergeten Nationaal Park het Dwingelderveld. Als je de vakantie doorbrengt in dit deel van Drenthe dan moet je deze natuurgebieden uiteraard aandoen.
Het aanbod van vakantiehuizen in Westerveld is niet echt groot, dit doordat er veelal accommodaties op kleinere parken zijn te vinden en dikwijls gaat het ook om een vrijstaand huisje midden in de Drentse natuur.


Toerisme

De vakantie wel eens in Wapserveen doorgebracht of een huisje gehuurd in een plaats als Doldersum. Waarschijnlijk niet en sterker nog, de kans is aanwezig dat deze dorpen u helemaal niets zeggen. Ze maken deel uit van de plattelandsgemeente Westerveld en deze is gelegen in een schitterend stukje Drenthe.
Breng eens een bezoek aan het binnen de gemeente gelegen park Drents-Friese Wold met haar stuifzandgebied of reis iets verder en bezoek het Nationale Park de Weerribben en verken deze ter voet, fiets of zelfs vanaf het water. Ook de kop van Overijssel is dichtbij dus het dorp Giethoorn of het daar dichtbij gelegen Vollenhoven is de moeite waard.
Als je kiest voor een vakantiehuis in pakweg een plaats als Wapse of laten we zeggen Zorgvlied dan zal je bemerken dat dit unieke stukje Drenthe een prima vakantiebestemming is.
Dus twijfel niet te lang en boek een authentieke accommodatie binnen de gemeentegrenzen van Westerveld.

Plaatsnaam

Westerveld

Aantal inwoners

circa 19.000