Appelscha

Plaats in Nederland

Appelscha is een dorp gelegen in de provincie Friesland. Het ligt dicht tegen de grens met de provincie Drenthe aan. In de zomermaanden is het toerisme een belangrijke bron voor inkomsten. Rondom Appelscha zijn er dan ook diverse vakantiehuizen te vinden die voor de verhuur worden aangeboden door de particuliere eigenaar.
In het laagseizoen is er weinig activiteit in de toeristensector. Appelscha is een rustig dorp waar je tijdens je vakantie wel eens door heen kunt wandelen. Het heeft enkele gebouwen op de monumentenlijst staan.


Toerisme

Mensen die een vakantiewoning huren in de buurt van Appelscha komen voornamelijk voor de rust, ruimte en natuurlijk de prachtige natuur. Appelscha ligt vlakbij het Drents-Friese Woud. Dit is een Nationaal Park waar je heerlijk kunt wandelen. Er zijn talloze wandelroutes te vinden die voor elke type recreant een uitdaging kunnen zijn.
Maar ook een gezinsvakantie behoort tot de mogelijkheden, in de buurt van Appelscha zijn wel enkele vakantieparken te vinden. Een leuke dagtrip om te doen met de kinderen is een bezoekje brengen aan Duinen Zathe. Dit is een pretpark van bescheiden afmetingen maar hierdoor juist uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen.
Dit deel van de provincie Friesland is wat minder bekend onder toeristen maar absoluut de moeite waard.

Plaatsnaam

Appelscha

Aantal inwoners

circa 4.800