Boijl

Plaats in Nederland

Het Friese dorpje Boijl is een plek waar je een heerlijke vakantie in alle rust kunt doorbrengen. De schoonheid van deze plaats zit hem vooral in de omgeving. Het is namelijk gelegen aan het natuurgebied het Drents-Friese Wold. Het diverse natuurschoon trekt veel wandelaars naar dit deel van de provincie Friesland. Boijl is trouwens ook maar op een goede steenworp aftand gelegen van de buurprovincie Drenthe.
Boek je een vakantiehuisje in Boijl dan is het goed te weten dat er geen faciliteiten als een supermarkt of iets dergelijks te vinden. Wel is er summier enige horeca te vinden dus tijdens de vakantie gezellig een avondje uit eten kunt u te voet af. Verder is het vooral genieten van landelijk schoon en de kenmerkende rust van deze regio in het noorden van Nederland.


Toerisme

Wil je tijdens de vakantie het beste van Drenthe en Friesland dan is Boijl een prima plek om een recreatiewoning te huren. Belangrijk is wel dat je de beschikking hebt over een eigen auto maar ben je in die gelukkige omstandigheden dan zijn er volop mogelijkheden om vanuit Boijl leuke dagtrips te maken.
Voor een gezinsvakantie is een bezoek aan Dierenpark Emmen erg leuk. Het unieke is dat deze dierentuin midden in het centrum is gelegen dus je kunt het combineren met een dagje winkelen.
Ook Giethoorn is op zich goed bereikbaar vanuit Boijl en het is leuk om hier een fluisterbootje te huren. Zoek je liever de bossen voor het maken van een wandeling dan is het Drents Friese Wold een aanrader. Ook op de fiets zal je trouwens een leuke dag hebben in dit natuurgebied.
Het dorp Boijl is voor de mens die rust zoekt tijdens de vakantie dan ook een plek zijn die naadloos aansluit bij dit type recreant.

Plaatsnaam

Boijl

Aantal inwoners

circa 890