Earnewald

Plaats in Nederland

Earnewald is een klein plaatsje in het noorden van Nederland. Het valt onder te provincie Friesland en het is ook de Friese benaming. In het Nederlands heet deze plaats Eernewoude maar in de regio zelf is vooral de benaming die in het dialect is gegeven bekend.
Als je een vakantiewoning wilt huren in Earnewald (of Eernewoude zoals je wilt) kom je terecht in een echte Friese streek. Bij waterrecreanten is dit gebied populair met verschillende meren en doorvaarten. Ook de authentieke inwoners maken dit tot een interessante regio. Het dorp Eernewoude is een prima plek om de vakantie in alle rust door te brengen. Hier kun je genieten van al het moois wat dit deel van Nederland te bieden heeft. Duurzaam toerisme is een woord wat graag in dit deel van Friesland gebezigd mag worden.


Toerisme

De haven van Eernewoude (Fries; Earnewald) is een populaire bestemming in de zomermaanden en als je een vakantiehuis huurt in dit deel van de provincie kun je van hieruit prachtige boottochten maken. Huur eens een sloep tijdens de vakantie en breng heerlijk een dagje op de Friese meren door.
Een dagje stad tijdens de vakantie in Earnewald ? Met de auto bent u zo in de provinciale hoofdstad Leeuwarden. Het oude centrum met zijn typerende rode bakstenen uitstraling en grachtjes is het ontdekken waard. Leuke winkeltjes en gezellige horecagelegenheden maken het dat u zich hier snel thuis zult voelen. Ook heeft deze stad enkele onderhoudende musea.
Huur snel een vakantiewoning in Earnewald en ontdek de natuur en de rust die erbij hoort. Kortom; een prachtig stukje Friesland. 

Plaatsnaam

Earnewald

Aantal inwoners

circa 400