Kollum

Plaats in Nederland

Kollum is een dorp met een authentiek karakter. Het valt onder de provincie Friesland en is de moeite waard om eens te bezoeken tijdens een vakantie in deze regio.
Er zijn een aantal oude gebouwen te zien die nog in prima staat zijn, neem de tijd om deze eens te bekijken.
Een vakantiewoning huren in of rondom Kollum is ook een prima idee. Van hieruit kunt u dit deel van Friesland nader verkennen. Doe dit bij voorkeur per fiets want zo ervaart u de schoonheid van deze regio optimaal.


Toerisme

Wie tijdens zijn vakantie in Kollum verblijft zal het opvallen welke natuurlijke schoonheid dit Friese dorp heeft. Dit gaat eigenlijk ook meteen op voor deze streek want ook het natuurschoon is prachtig.
Als toerist hebt u hier nog volop de ruimte om op uw eigen gemak de regio te verkennen. Er zijn prachtige fietsroutes en ook wandelaars zijn prima op hun plek in de provincie Friesland.
Het aanbod van vakantiehuizen rondom Kollum is ook redelijk te noemen, dus het huren van een accommodatie moet te doen zijn.
Breng eens een vakantie door in de provincie Friesland en geniet van de prachtige natuur en leuke Friese dorpjes in het algemeen en Kollum in het bijzonder.

Plaatsnaam

Kollum

Aantal inwoners

circa 5.700