Koudum

Plaats in Nederland

Koudum is een echt Fries dorp met oog voor het verleden en heden van deze regio. In de zomervakantie zijn er hier dan ook veel toeristen te vinden. Dit komt door het gezellige karakter van deze plaats maar ook door de fraaie ligging.
Als je een vakantiehuisje huurt in Koudum is het geniet van het fraaie natuurschoon, de leuke jachthaven die dit dorp rijk is en het Friese cultuurgoed. Doordat jaarlijks redelijk wat mensen de vakantie doorbrengen in Koudum is het zo dat je voor de dagelijkse boodschappen en een natje en droogje in het dorp zelf terechtkunt. Dus op naar het zuidwesten van de provincie Friesland.


Toerisme

Als je verblijft in een recreatievilla in of rondom Koudum dan heb je als toerist twee bezienswaardigheden waar je eigenlijk niet aan voorbij kunt. Ten eerste zijn dat natuurlijk de Friese Meren en deze kun je vanuit het dorp met een sloep of zeilbootje bereiken.
Voor wandel- en fietsrecreanten is er het Natuurgebied Zuidwest Friesland, hier ben je als buitenmens helemaal op je plek. Friesland is toch al de provincie voor de actieve recreant.
Na een dagje actief in de Friese natuur kun je de avond perfect doorbrengen in Koudum of omgeving. Je zult zien dat je vakantie voorbij vliegt!

Plaatsnaam

Koudum

Aantal inwoners

circa 2.750