Langelille

Plaats in Nederland

Langelille is een klein dorpje in het zuiden van de provincie Friesland. Maar door haar ligging aan de rivier de Tjonger heeft het ondanks haar kleinschaligheid toch de beschikking over enkele faciliteiten die toeristen aanspreken.
Als je een vakantiewoning huurt in Langelille dan is er bij jachthaven de Driesprong een eetcafé te vinden en ook een compacte supermarkt ontbreekt niet. Voor een vakantieganger is het natuurlijk een pré dat er naast recreëren in een rustige en waterrijke omgeving toch dit soort voorzieningen zijn.
Als je de vakantie wilt doorbrengen in een landelijke setting dan is Langelille ook een prima keus!


Toerisme

Water oefent op de mens een aantrekkingskracht uit die dikwijls niet kan worden weerstaan. Voor een vakantie in eigen land is voor veel mensen het summum dan ook te verblijven aan zee, meer of rivier. Voor de laatste categorie waterliefhebbers is het dorp Langelille een goede keus. In de provincie Friesland een huisje aan het water, wat is er nu mooier.
Vanuit Langelille kun je met een sloep  via de Tjonger perfect een aantal van de Friese Meren aandoen. Er zijn talloze leuke vaarroutes te bedenken.
Maar ook als je niet de beschikking hebt over een bootje is Langelille een prima locatie om een recreatiewoning te huren (of bezitten). Het landelijke karakter en de goed bewaard gebleven Friese gebruiken maken dit tot een leuke plek om de vakantie door te brengen.
En natuurlijk kun je met de auto best eens een dagje richting een stad als Leeuwarden gaan of het IJsselmeer aandoen maar de vakantie doorbrengen in Langelille is vooral genieten van de natuurlijke schoonheid van deze regio.

Plaatsnaam

Langelille

Aantal inwoners

circa 240