Menaldum

Plaats in Nederland

Menaldum is een Fries dorp welke in het noordwesten van de provincie te vinden is. Het is een plaats met een actief karakter. De geschiedenis en de Friese cultuur zijn ook tegenwoordig nog volop aanwezig en de landelijke ligging maakt deze plaats in Friesland tot een prima plek om te verblijven.
Huur ook eens een vakantiehuis in Menaldum en ervaar de gastvrijheid van dit deel van Nederland. Deze prachtige regio heeft veel te bieden. Natuurschoon, de eigen cultuur, leuke plaatsen en natuurlijk veel water. Want Friesland is natuurlijk een waterrijke provincie.


Toerisme

Wie de vakantie eens wel doorbrengen in Menaldum hoeft zich absoluut niet te vervelen. De Friese hoofdstad Leeuwarden is dichtbij en deze stad is één van de meest authentiek gebleven steden van Nederland.
Ook zijn er in de omgeving van Menaldum leuke fietsroutes. De waddentocht is een fietsrit van 50 kilometer en geoefende fietsers kunnen deze tocht doen tijdens hun verblijf. Wilt u niet te veel kilometers afleggen dan is de Cultuurhistorische Fietsroute Menaldum een echte aanrader. Deze doet het dorp en zijn directe omgeving aan. Tijdens de route komt u langs borden die interessante informatie bieden over het gebied.

Maar ook wandelaars kunnen heerlijke voettochten maken rondom dit Friese dorp. Doe ook eens een dagje Waddenzee tijdens je verblijf in Menaldum of huur een sloep en maak een boottochtje op één van de plassen van de provincie Friesland.

Plaatsnaam

Menaldum

Aantal inwoners

circa 2.700