Noordwolde

Plaats in Nederland

Noordwolde is een dorp in het zuiden van de provincie Friesland. Door de ligging is het zo dat de mogelijkheden voor de recreant legio zijn. Richting het westen zijn de talrijke Friese Meren te vinden en iets naar het oosten bevinden zich diverse bosrijke gebieden.
Als u de vakantie doorbrengt in Noordwolde zult u ontdekken dat dit een prima locatie is om tot rust te komen. Tegelijkertijd is het voorzieningenniveau in het dorp en de omgeving goed te noemen. Dit maakt dit deel van Friesland dan ook interessant om vaker te verblijven, rondom Noordwolde is het dan ook zeker mogelijk een tweede huis aan te schaffen. Dit deel van Nederland staat goed bekend bij de rustzoeker.


Toerisme

Er zijn veel plekken in de provincie Friesland waar je perfect een vakantiewoning kunt boeken en op die manier een fantastische invulling kunt geven aan je verblijf in eigen land.
Het dorp Noordwolde is wat dat betreft zeker één van die gunstige locaties. Tijdens je verblijf kun je met de auto eenvoudig één van de meren in de provincie aandoen en een dagje varen.
Maar ook de leuke dorpjes in de omgeving zijn leuk om aan te doen.
Ook de natuur in dit gebied is prachtig en als u van wandelen en/of fietsen houdt dan zijn er in de omgeving van Noordwolde voldoende mogelijkheden. We kunnen dan ook gerust van een dynamische vakantieomgeving spreken.

Plaatsnaam

Noordwolde

Aantal inwoners

circa 3.700