Opsterland

Plaats in Nederland

Opsterland is een gemeente in het oosten van de provincie Friesland. Het bestaat vooral uit een rits van dorpen zoals Frieschepalen, Bakkeveen en Lippenhuizen. Deze omgeving is bekend om haar landelijke uitstraling en de aanwezigheid van de vele kanaaltjes en meren.
Als je een vakantiewoning  huurt in de gemeente Opsterland dan doe je dit vooral om te genieten van de Friese natuur. Je kunt ervoor kiezen om te voet of op de fiets er op uit te trekken. Maar wat ook erg leuk is om met een sloep de wateren af te varen. Je komt kunt zo talloze leuke dorpjes en steden aan doen. Geniet tijdens de vakantie in Opsterland van de natuurpracht van de prachtige provincie Friesland. 


Toerisme

De tientallen dorpen en buurtschappen die onder de gemeente Opsterland vallen maken het dat de regio een diverse aanblik heeft. Elke plaats heeft weer zijn eigen unieke eigenschappen en dat maakt het erg leuk om in dit deel van Nederland te verblijven.
Het huren van een bootje is wel aan te raden als je een vakantiehuisje huurt in één van de dorpjes. Met een sloep kun je zo tijdens een zonnige dag heerlijk van plaats naar plaats varen en dit afwisselen met een wandeling door de dorpen die je aandoet.
Wil je een dagje stad doen en heb je de beschikking over een auto dan is Leeuwarden toch wel de moeite waard. Ook Sneek is erg leuk en bovendien weer eens een leuke afwisseling met de gemeente Opsterland. Maar wil je puur genieten van natuurpracht en de Friese wateren dan hoef je de gemeente absoluut niet uit en zal je bemerken dat ook dorpjes als een Lippenhuizen of een Bakkeveen hun geheel eigen charme hebben. Overtuig jezelf en breng eens de vakantie door in Opsterland.

Plaatsnaam

Opsterland

Aantal inwoners

circa 30.000