Oudemirdum

Plaats in Nederland

Oudemirdum in een dorp in het Gaasterland. Dit gebied is gelegen in het zuiden van de provincie Friesland. Hoewel het dorp bescheiden van omvang is zijn er wel faciliteiten als een supermarkt en een brasserie te vinden. Dus tijdens je vakantie hoef je Oudemirdum niet uit als je boodschappen wilt doen of eens buiten de deur van je recreatiewoning wilt eten.
Verder is de omgeving de moeite meer dan waard en de afwisseling van waterrijk en landelijk gebied maakt van deze regio een populaire bestemming bij mensen die graag de Friese natuur intrekken.
Het is mogelijk om een vakantiehuis in Oudemirdum te huren en zodoende het dorp en zijn omgeving goed te leren kennen. Doe het eens, u zult er geen spijt van krijgen!


Toerisme

De vakantie doorbrengen in Oudemirdum. Deze plaats is waarschijnlijk niet het eerste waar u direct aan denkt als u overweegt een vakantiewoning in Friesland te gaan boeken. Toch heeft dit dorpje een natuurlijke charme. De gemoedelijkheid spreekt veel mensen aan en op het vlak van toerisme heeft dit deel van de provincie veel te bieden.
Vanuit uw vakantiewoning in Oudemirdum kunt u de leuke stadjes aan het IJsselmeer aandoen. Plaatsen zoals Workum, Stavoren en Sloten zijn goed te bereiken. Voor een dagje winkelen kunt u de stad Sneek aandoen.
Het IJsselmeer is vanuit Oudemirdum met de fiets in enkele minuten te bereiken en uiteraard kunt u dit ook te voet doen. In de zomer is dit Friese water populair bij waterrecreanten. En het Gaasterland heeft prachtige wandel- en fietsroutes te bieden. Wil je deze regio eens nader leren kennen dan is Oudemirdum een dorp welke uitermate geschikt is om de vakantie door te brengen!

Plaatsnaam

Oudemirdum

Aantal inwoners

circa 1.325