Stavoren

Plaats in Nederland

Stavoren is één van de zogenaamde Elf Friese Steden. Hiermee wordt gedoeld dat het een plaatst is die wordt aangedaan door de Elfstedentocht. Dat wil zeggen als deze geschaatst wordt wat helaas maar weinig voorkomt de laatste decennia.
Stavoren is trouwens ook een prima plek om de vakantie door te brengen. Dus ben je in de provincie Friesland nog op zoek naar een leuk vakantiehuis dan is deze levendige plaats zeker het overwegen waard.
Stavoren is gelegen aan het IJsselmeer en een bootje huren tijdens de vakantie is dan ook iets wat door veel toeristen wordt gedaan. Je kunt je sloep of zeilboot aanmeren in de Marina.
Het pittoreske centrum van dit Friese plaatsje biedt aan vakantiegangers de mogelijkheid om gezellig een drankje te doen of eventueel een hapje te eten. Ook een supermarkt is in deze piepkleine stad te vinden.
Het aanbod van vakantiewoningen in Stavoren is redelijk divers maar wees er snel bij als u daadwerkelijk besloten heeft hier de volgende vakantie te willen doorbrengen.


Toerisme

Mensen die als vakantiebestemming Stavoren hebben voor het overgrote deel de nodige affiniteit met water. De aanwezigheid van het IJsselmeer speelt over het algemeen een doorslaggevende rol voor de keuze van het vakantieadres.
Vanuit Stavoren kunt je ook perfect met je eigen bootje dit grote meer opvaren. Ze ontdek je vanaf het water Friesland. Via het Johan Frisokanaal kun je bovendien perfect het binnenland van de provincie verkennen.
Ook leuk om te doen is de stad Sneek eens te bezoeken, dit kan met de boot maar als je die niet hebt kun je vanuit Stavoren ook prima de auto richting deze plaats nemen. Er zijn gezellige pleintjes te vinden en ook het winkelaanbod is trekt veel mensen van binnen en buiten de provincie.
Een vakantie in Stavoren staat dan ook gelijk aan een leuk verblijf waar je zelf de juiste draai aan kunt geven. 

Plaatsnaam

Stavoren

Aantal inwoners

circa 1.000