Workum

Plaats in Nederland

Workum is een stadje gelegen in de provincie Friesland. Bij veel mensen (vooral schaatsliefhebbers) is het bekend als één der Friese elf steden.
Mede hierdoor weten toeristen deze kleine stad aan het IJsselmeer goed te vinden, maar het heeft ook wel degelijk het één en ander te bieden.
Liefhebbers van oude bouwstijlen kunnen hun hart ophalen want er zijn vele rijksmonumenten te vinden.Het gezellige en historische stadscentrum van Workum trekt vele toeristen, vooral in de zomermaanden kan het erg druk zijn in dit authentieke Friese stadje.
Ook de aanwezigheid van een jachthaven zorgt voor een positieve impuls van het toerisme. Er zijn dan ook veel mensen die besluiten een vakantiehuis te huren in of vlakbij Workum.


Toerisme

De recreatiesector is zeer belangrijk voor de inwoners van Workum. Er zijn talloze mensen die (deels) afhankelijk zijn van het toerisme.
Dit deel van de provincie Friesland richt zich voornamelijk op de actieve vakantieganger en de waterrecreant. Je kunt bijvoorbeeld prima fietsen en ook wandelaars komen kunnen hun energie kwijt. Maar vergeet ook niet de talloze gebouwen met historische waarde die binnen de stadgrenzen van Workum te vinden zijn. In het zomerseizoen is het bovendien erg gezellig in dit stadje met zijn leuke terrasjes.
De aanwezigheid van water zorgt ervoor dat veel mensen naast een vakantiehuis ook meteen een sloep huren tijdens de vakantie in dit deel van Friesland. Workum is via de vaarweg It Soal verbonden met het IJsselmeer. voor waterrecreanten een prima gegeven.
De Friese meren zijn een prima gebied om met een bootje te verkennen en natuurlijk is het ook mogelijk een vakantiewoning aan het water te huren.
Maar wilt u ook wat reuring tijdens de vakantie dan is geen gek idee om een vakantiewoning in Workum te boeken en van hieruit een nadere invulling aan uw verblijf in Friesland te geven.

Plaatsnaam

Workum

Aantal inwoners

circa 4.400