Haarlem

Plaats in Nederland

Haarlem maakt onderdeel uit van de provincie Noord-Holland en is een oude stad met daardoor veel geschiedenis.
Architectuur liefhebber zullen watertanden tijdens een wandeling door de prachtige oude binnenstad. Vooral de vele trapgevels vallen op en de grote kerk in het centrum. De skyline wordt mede vormgegeven door de bekende koepelgevangenis. Ook de grachten welke om het historische centrum liggen geven Haarlem de nodige allure.
Voor winkelliefhebbers is deze stad ook een prima plek. Het winkelaanbod is zeer divers, landelijke winkelketens hebben hier bijna zonder uitzondering een vestiging, maar daarnaast zijn er ook kleine leuke winkeltjes die inspelen op een klein segment van het winkelend publiek, maar daardoor wel erg leuk zijn om aan te doen.
Als u zin heeft om in Haarlem zelf eens een lekkere wandeling in de natuur te maken dan is het recreatiegebied Haarlemmerhout een prima optie. Dit park ligt aan de rand van de stad en leent zich uitstekend om een even lekker recreatief bezig te zijn.
Om Haarlem heen is het trouwens ook goed mogelijk een vakantiehuis te huren want er zijn enkele leuke vakantieparken in deze omgeving te vinden.


Toerisme

Als u een vakantie doorbrengt in de buurt van Haarlem dan moet u natuurlijk deze oude stad bezoeken. Maar daarnaast heeft deze regio in Noord-Holland veel meer te bieden. Er zijn prachtige natuurparken waar u heerlijk kunt fietsen en/of wandelen. Ook zijn de stranden makkelijk bereikbaar en ongeacht welk jaargetijde u uw vakantie doorbrengt is het altijd leuk om eens een zandstrand te bezoeken. De badplaats Zandvoort is bijvoorbeeld prima bereikbaar vanaf uw vakantieadres in of nabij Haarlem.
Ook de hoofdstad van Nederland is goed bereikbaar en eigenlijk mag een bezoekje aan Amsterdam dan ook niet ontbreken tijdens uw verblijf in Noord-Holland. U heeft aan één dag niet genoeg om alles te bekijken, maar door de compactheid van het stadscentrum is het wel goed beloopbaar en kunt u in ieder geval een goede indruk krijgen van deze opwindende stad.
Al bij al leent zich de regio rondom Haarlem prima voor het maken van een leuke en diverse vakantie in eigen land.

Plaatsnaam

Haarlem

Aantal inwoners

circa 151.000