Volendam

Plaats in Nederland

Volendam is gelegen in de provincie Noord-Holland en van oorsprong een vissersdorp. Ook heden ten dage is vissen een belangrijk bedrijfstak in deze hechte gemeenschap. Maar ook het toerisme is een belangrijk middel om inkomsten te genereren. Er komen jaarlijks dan ook vele toeristen deze kant op.  Ook zijn de Volendammers bekend om de muzikale inslag die blijkbaar in hun genen zit. Er zijn meerdere bands en zangers die de nodige bekendheid genieten in Nederland en zelfs over de landsgrenzen heen.


Toerisme

Wie een uniek dorp wil zien met zijn eigen architectuur en traditionele klederdracht die doet er goed aan een vakantiehuis in of rondom Volendam te huren. Het centrum van deze plaats doet gezellig aan en wordt vooral in de zomermaanden gedomineerd door de vele vakantiegangers welk een dagtripje ondernemen naar dit dorp.
De omgeving leent zich ook prima voor het maken van een leuke fietstocht of wandeling en door het vele water wat in deze regio te vinden is zijn er ook veel waterrecreanten te vinden in deze regio. Als je een grotere stad wilt bezoeken dan is het goed te weten dat steden als Amsterdam en Alkmaar prima bereikbaar zijn.
Ook als u een vakantie met het gezin wilt doorbrengen kan dit deel van de provincie Noord-Holland u soelaas bieden. Er zijn in de nabije omgeving enkele leuke vakantieparken te vinden, hier een bungalow of appartement huren is een garantie voor een leuke vakantie.

Plaatsnaam

Volendam

Aantal inwoners

circa 21.500