Wervershoof

Plaats in Nederland

Wervershoof is een dorp gelegen in de provincie Noord-Holland. Bij watersporters zal deze plaats wellicht een bekende klank hebben want het is gelegen aan het IJsselmeer.
Het is een actief dorp met aardig wat faciliteiten. Als toerist is het mogelijk in Wervershoof een vakantiehuis te huren. De boodschappen en andere primaire levensbehoeften kunt u uit het dorp halen.


Toerisme

Wervershoof is een dorp waar door het aanwezige IJsselmeer in de zomermaanden het nodige toerisme te vinden is. Er zijn mensen die met een bootje afreizen naar dit deel van Noord-Holland en ervoor kiezen om een vakantiewoning in of nabij Wervershoof te huren.
Maar dat wil niet zeggen dat alleen in de zomer deze regio leuk is om te bezoeken. Ook in het laagseizoen kun je hier heerlijk wandelen en fietsen.
Ook voor de nodige cultuur zit je prima in dit deel van Noord-Holland. Door de prima infrastructuur ben je zo in Amsterdam of Alkmaar. Ook Volendam is trouwens een aanrader of bezoek eens één van de stranden aan de Noordzee. Het is hier heerlijk uitwaaien.
In de buurt van Wervershoof zijn ook vakantieparken te vinden waar het prima vertoeven is met het hele gezin. Dus voor een onderhoudende vakantie in dit deel van de provincie Noord-Holland misschien een goede tip.

Plaatsnaam

Wervershoof

Aantal inwoners

circa 5.800