Dénia

Plaats in Spanje

Dénia is een bekende badplaats aan de Costa Blanca en zeer populier bij vakantiegangers.
Het ligt precies in het hart van de oostkust van toeristisch Spanje. Jaarlijks door veel toeristen deze streek aan.
Het huren van een vakantiehuis in Dénia is dan ook een uitstekende keuze, niet voor niets zijn er veel Europeanen die in deze plaats een tweede huis hebben gekocht.
Voor toeristen zijn hier ook meerdere interessante dingen te bekijken tijdens de vakantie in dit deel van Spanje. Een aanrader is in ieder geval het kasteel van Denia. Ook zijn hier nog overblijfselen te vinden van de Moren, voor mensen die naast de zon ook wel houden van een portie geschiedenis en cultuur is deze plaats in de Costa Blanca dan ook een interessante plek.


Toerisme

De oostkust van Spanje staat synoniem voor zon, zee en strand. Jaarlijks boeken er dan ook vele duizenden vakantiegangers een vakantiewoning aan de Spaanse Costa Blanca. Vooral om het prettige klimaat en de schitterende zandstranden. De zonaanbidder zal zich ook helemaal thuisvoelten in dit deel van Spanje.
Als u besluit één van de vele vakantiehuizen in de buurt van Dénia te huren hoeft u zich over het weer dan ook geen zorgen te maken. Maar de Costa Blanca kan meer bieden dan alleen een strandvakantie. Vooral de binnenlanden zijn interessant om te bezoeken, wel is het handig om in dat geval de beschikking te hebben over een auto. Maar op het vliegveld van Alicante zou u een huurauto kunnen boeken.
De binnenlanden kenmerken zich door afwisselende landschappen en een diverse flora en fauna. Ook erg leuk is om enkele traditionele dorpjes te bezoeken in deze regio. Hier vindt u nog het echte Spanje. Het maken van dergelijke uitstapjes geven uw vakantie aan de Costa Blanca absoluut meerwaarde.

Plaatsnaam

Dénia

Aantal inwoners

circa 48.000