Sa Pobla

Plaats in Spanje

Sa Pobla is een plaats in het binnenland van het Spaanse eiland Mallorca. Evengoed zijn de dichtstbijzijnde stranden op amper twintig minuten rijden gelegen. Wil je op vakantie naar één van de Balearen eilanden en verkies je de rust boven een vakantiepark met tal van voorzieningen dan is het huren van een villa in Sa Pobla een goede tip!
Deze plaats is op zich niet bijzonder wat betreft authenticiteit maar heeft wel de nodige voorzieningen voor toeristen te bieden. Ook de omgeving rondom Sa Pobla is de moeite waard en dat is de reden dat mensen er nogal eens voor kiezen om een vakantiewoning te huren aan de rand van dit stadje. 


Toerisme

Verblijf je in een accommodatie rondom Sa Pobla dan kun je genieten van een landelijke omgeving. Verstandig is om op het vliegveld van Palma een auto te huren want als je iets van Mallorca wilt zien en verblijft in de binnenlanden dan is een goed vervoersmiddel onontbeerlijk.
Met een huurauto kun je bijvoorbeeld de zandstranden van Puerto Pollensa goed bereiken. Heerlijk als je tijdens de vakantie op Mallorca een dagje aan zee wilt doorbrengen. Vanaf je vakantieadres in Sa Pobla kun je ook het Tramontana gebergte bereiken. Een mooi gebied waar je prima kunt wandelen. Denk er trouwens wel aan voldoende drinken mee te nemen want onder de Spaanse Zon is dat iets wat je niet mag vergeten.
Ook een bezoek aan de grootste stad van het eiland mag niet ontbreken. Het oude centrum van Palma de Mallorca is bovendien de moeite meer dan waard. Vanuit je huisje in Sa Pobla ben je er binnen het uur!

Plaatsnaam

Sa Pobla

Aantal inwoners

circa 13.000