Selva

Plaats in Spanje

Selva is een gemeente op het eiland Mallorca. Deze maakt op haar beurt weer onderdeel uit van de eilandengroep de Balearen. Deze is te vinden voor de oostkust van Spanje.
Overigens is Selva ook de naam van het dorp en deze is in het noorden van het eiland te vinden. Het is een fraaie plaats met maar weinig faciliteiten. Dit maakt het dat hier maar relatief weinig toeristen te vinden zijn. De mensen die een vakantiehuis huren in Selva komen dan ook vooral voor de rust. Deze kun je hier dan ook nog volop vinden, dit in tegenstelling tot veel andere plaatsen op Mallorca overigens. 


Toerisme

Het noorden van Mallorca is voor de eco-toerist. Of op zijn minst voor de vakantieganger die actief bezig wil zijn en de natuur op het eiland verkiest boven de talloze populaire stranden.
Als je tijdens de vakantie in Selva verblijft dan kun je van hieruit het iets noordelijk gelegen gebergte aandoen. Je kunt heerlijke wandelingen maken in het heuvelachtige landschap. Je komt maar weinig mensen tegen en ook zijn er maar weinig voorzieningen. Neem dan ook voldoende te eten en drinken mee als je een dagtrip gaat maken.
Je kunt weer op adem komen na terugkomst in je vakantiewoning in of bij het dorpje Selva. Zodoende heb je een prima combinatie tussen relaxen onder de Spaanse zon en het ontdekken van de fraaie natuur op het eiland Mallorca.

Plaatsnaam

Selva

Aantal inwoners

circa 3.950