10 Handige Gereedschappen voor je Recreatiewoning

geplaatst op 14-02-2024
 Tweede woning 
Als eigenaar van een recreatiewoning wil je kunnen ontspannen en genieten van je tweede huis. Maar wat als er iets gerepareerd moet worden? Maak je niet langer zorgen over dit soort problemen, want we hebben een lijst samengesteld van de top 10 gereedschappen die van pas zullen komen bij klusjes in je recreatiewoning.
alt

1. Tellerkopschroeven

Een van de meest veelzijdige producten in je gereedschapskist zijn de tellerkopschroeven. Of je nu een lamp ophangt of een kastje installeert, deze houtbouwschroeven zijn je beste maatje. Het is het verborgen spul van de bouwwereld, waardoor je altijd wel een doosje met deze schroeven  in de buurt wil hebben. Het voordeel van tellerkopschroeven is dat ze zelfborend zijn, waardoor je enkel voor andere soorten schroeven een boormachine nodig hebt.

2. Boormachines

Een goede boormachine is als een betrouwbare vriend: hij staat altijd voor je klaar, ongeacht de renovatieklus. Dus niet alleen om een gaatje in de muur te boren, maar bijvoorbeeld ook voor het bevestigen van drijvende planken aan je steiger tot het aanbrengen van beveiligingsmechanismen op je ramen. Kortom, deze tool kan het allemaal. Wat het grootste voordeel is? Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en types! Kies voor een alleskunner; handig voor verschillende klussen.

3. Zagen

Soms moet je echt een grote klus klaren, wat vaak betekent dat je moet zagen. Een kwalitatieve zaag zorgt niet alleen voor een nette snede, maar maakt het werk ook een stuk leuker. Zorg dat je een zaag kiest die past bij de materialen die je het meest tegenkomt in jouw recreatieparadijs. Hierbij is het slim om tijdens je zoektocht ook te letten op het gewicht en de vormgeving van de zaag, zodat je deze gemakkelijk kunt hanteren. Vergeet niet om regelmatig je zaagblad te vervangen voor een optimaal resultaat!

4. Moersleutels

Van fietsen tot losse stoeldelen; een set moersleutels moet altijd klaarliggen om elk mogelijk draaiend ding aan te pakken. Met verschillende maten in één set, is dit de snelste oplossing voor alledaagse ergernissen die je hebt over mechanismen in je recreatiewoning. Kies hierbij voor een set die vrij uitgebreid is zodat je vrijwel elk klusje snel aanpakt.

5. Hobbymessen

Een scherp hobbymes is niet alleen voorbehouden aan hobbysnijders; voor nauwkeurige klussen binnenshuis is het je onmisbare hulp. Denk bijvoorbeeld aan het op maat maken van isolatiemateriaal voor je zolder of het precies bijsnijden van behang in die ene lastige hoek. Je vindt het perfecte hobbymes door te letten op factoren als greep, meslengte en de mogelijkheid om het mesje te vervangen.

6. Tangen

Een tang is je veelzijdige rechterhand voor taken als buigen, vasthouden en knippen. Met een goede tang is het mogelijk om bijvoorbeeld kabels op maat te maken of draadnagels af te knippen. Of je nu een haakje in je tuinhuis plaatst of een leiding moet vastmaken; de juiste tang biedt controle. Daarom is het slim om verschillende soorten tangen aan te schaffen, zoals een combinatietang.

7. Een Waterpas

Wil je een schilderij ophangen of een wasmachine plaatsen? Een waterpas is voor dit soort klusjes de perfecte partner. Niets is zo storend als een fotolijst die scheef hangt of een vloer die niet recht gelegd is. Met een waterpas kun je er zeker van zijn dat alles perfect in evenwicht is. Kies voor een digitale variant of ga voor de traditionele versie, afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur.

8. Een Meetlint

Verder is het ook een must om een meetlint in huis te halen. Een meetlint voorkomt namelijk dat je twee keer nieuwe materialen moet bestellen. Een centimeter verschil lijkt klein, maar maakt een groot verschil in je resultaat. Ga hierbij voor een meetlint dat zowel het metrieke stelsel als het imperiale stelsel weergeeft, zodat je voor elke klus goed bent voorbereid.

9. Hamers

Of het nu gaat om een houten constructie of een schroefhaak een eerste zetje te geven; de hamer is de allround klassieker onder het gereedschap. Maar waar moet je op letten wanneer je een hamer aanschaft? Kies voor een ergonomische grip, zodat je handen niet te snel vermoeid raken. Let ook op het gewicht en de grootte van de hamer; deze moeten goed in balans zijn voor jouw persoonlijke voorkeur.

10. Een Schroevendraaierset

Van de kleinste tot de grootste schroeven, met een goede schroevendraaierset ben je overal op voorbereid. Deze kit hoort thuis in elke set-up en laat je niet in de steek als het er echt om gaat. Verzaak hierbij niet en ga voor kwaliteit, zodat je niet halverwege een klus hoeft te stoppen omdat de schroevendraaier afbreekt.