Boek zelf een vakantiehuis in Zwitserland

geplaatst op 04-08-2011
 Zomervakantie 
 Wintersport 
alt

Iedere vakantieganger heeft zijn eigen voorkeur voor een bepaald vakantieland. Maar als u een natuurliefhebber bent en graag actief wilt zijn tijdens uw vakantie, dan is Zwitserland het land om een vakantiewoning te huren. Uw vakantieperiode doorbrengen in deze regio betekent genieten van ongerepte natuur, frisse lucht, schitterende gebergtes met snelstromende rivieren, prachtige alpenweiden . Ook het aanbod van vakantiehuizen is prima. Of u nu een appartement, chalet of traditioneel Zwitsers vakantiehuis wilt huren, het is allemaal aanwezig. Alleen al voor de Bergen moet u naar Zwitserland tijdens uw vakantie, het berglandschap is imponerend en als u actief wilt bewegen kunt u hier prachtige wandeltochten maken. Vooral als u wat hoger in de bergen komt kunt u genieten prachtige vergezichten en niet te vergeten de frisse gezonde berglucht.  Ook voor de fietsliefhebber is Zwitserland een perfect land, er zijn door het hele land heen talloze aagelegde en goed onderhouden fietspaden, desgewenst kunt u een fietsvakantie boeken en zodoende elke dag weer overnachten in een ander vakantiehuisje. De fietstochten brengen u tijdens deze actieve vakantie onder meer langs rivieren, bergen, watervallen, authentieke Zwitserse dorpjes en leuke klein stadjes. Onder weg zult u geregeld van uw fiets afstappen om weer eens te geneiten van een spectaculaire vergezicht of panorma.
Kortom voor de actieve vakantieganger is Zwitserland de plek om een recreatiewoning te huren. Een vakantiehuis huren in Zwitserland is een prima vakantietip.
Zwitserland staat vooral bekend om zijn wintersport en dit is ook zeker terecht. Als u uw vakantie in de winter hier wilt doorbrengen dan is het ook een prima idee om chalet of appartement vlak aan de skipiste te huren. U stapt dan zo vroeg in de morgen de skipiste op en kunt schitterende tochten afleggen op de ski of snowboard. Het aanbod van vakantiehuizen in Zwitserland is prima, zodat u hier een onbekommerde wintersport vakantie kunt doorbrengen.
Een gezinsvakantie boeken ? Ook dat kan prima in Zwitserland. Er zijn speciale zomerhuis te huur welke gericht zijn om een vakantie door te brengen met kinderen. Het gehele jaar door is het prima toeven in Zwitserland, ook als u uw kinderen meeneemt op vakantie.  Speciaal voor gezinnen is het kwaliteitskeurmerk ‘Gezinnen welkom’ in het leven geroepen. Dit is een soort van kwaliteits keurmerk voor vakantieparken welke garant staan voor een prachtige vakantie voor het hele gezin. Er zijn speciaal voor kinderen veel mogelijkheden in het bungalowpark te vinden. Ook de vakantiewoningen op zich zijn kindvriendelijk ingericht. Dus ook voor een gezinsvakantie kunt u prima in Zwitserland terecht.

Het huren van een vakantiehuis in Wallis 

Dit klinkt als een reclame slogan voor deze regio. En eigenlijk is dit ook zo. Maar spijt zul u hier niet van krijgen.  Wallis is het gehele jaar door een prima vakantiebestemming in Zwitserland, een vakantiewoning huren in deze streek is dan ook de opmaat voor een heerlijke vakantie. Het klimaat is aangenaam, de natuur prachtige en voor actieve vakantiegangers is er erg veel te doen. Ga eens een schitterende wandel- of fietstocht maken over een van de vele gletsjers in de omgeving van Wallis, maar ook een dagje genieten in de tuin het door uw gehuurde chalet of vakantiehuisje hoeft niet vervelend te zijn. U kunt zelfs een soort van strandvakantie er van maken, dit doordat er in deze regio van Zwitserland prachtige meren te vinden zijn, met er om heen prachtige aangelegde zandstranden.  Je kunt natuurlijk ook je vakantiehuis in Wallis gebruiken om leuke bezienswaardigheden te gaan bekijken zoals de schitterende Rhônegletsjer of als u van oude gebouwen een liefhebber bent het Stockalper’s kasteel, Voor de natuurliefhebbers is er het natuurreservaat “Pfyn-Finges”. Zwitserland heeft de naam dat het een wintersport bestemming is en dat klopt natuurlijk ook. Maar Wallis zal u bewijzen dat u ook in de zomer een prachtige vakantie kunt doorbrengen vanuit een luxe natuurhuisje in deze imponerende omgeving.
Waar ligt Wallis nu precies in Zwitserland ?
Deze streek is gelegen tussen het Rhônedal, het Meer van Genève en een klein gebied van de Simplonpas. De diverse vakantiewoningen welke in deze regio te huur staan zijn doorgaans te vinden te midden van een prachtig Zwitsers landschap met authentieke bergdorpjes, imponerende bergen en een wereldberoemde bertop als de Matterhorn. Als u natuurliefhebber bent, en van rust en ruimte houdt, dan is een vakantiehuisje huren in Wallis op zeker een goede keus voor u.

Vakantiewoning huren in Berner Oberland

Als u echt een actieve vakantieganger bent dan kunt u de uitdaging aangaan met deze regio tijdens uw vakantie in Zwitserland. Deze regio staat bekend om zijn vele bergen. De vakantiewoningen in Berner Oberland zijn dan gesitueerd in de nabijheid van de diverse bergen zoals de Eiger, Mönch en Jungfrau. Als u deze beklommen hebt zult staat u een aangemame verassing te wachten, bij helder weer heeft u zicht op de Mont Blanc. Bovenop de toppen kunt u bijkomen in een restaurant en genieten van het schitterend uitzicht en de sportieve prestatie die u tijdens uw vakantie in Zwitserland toch maar even heeft neergezet. Voor de wandelaar en fiester is Berner Oberland toch al een perfecte regio om actief te bewegen. het heeft honderden kilometers wandel- en fietspaden. Het moet al raar lopen of er dicht bij uw vakantiewoning geen startpunt is ven een route. Temeer omdat er in Berner Oberland steeds meer aanbod van vakantiehuizen voorradig is. In de zomer staat ook de waterrecreatie hoog in heet vaandel. Er zijn prachtige meren waar u kunt zwemmen, surfen of gewoon relaxt vakantievieren aan het water. Het is mogelijk om bij deze meren een leuk chalet te huren van waaruit u binnen enkele minuten aan het water ligt.
Ook ligt in de regio Berner Oberland de bekendste excursie van heel Zwitserland. In deze regio te bevindt de Jungfraujoch deze berg is meer dan 3,5 kilometer hoog en is perfect te bezoekenmet het hoogst gelegen treinstation van Europa, een absolute aanrader als u op vakantie bent in Zwitserland.