Een vakantiehuisje als unieke kantoorlocatie gebruiken

geplaatst op 27-02-2024
 Tweede woning 
Verandering van spijs doet eten! Een bekende uitdrukking, die niet alleen voor voedingsmiddelen geldt. Je zou deze uitdrukking gemakkelijk kunnen ombouwen tot: verandering van omgeving doet werken. Wat bedoelen we hiermee?
alt

Het kan heel inspirerend werken als je kantoorwerk eens op een heel andere plek doet. Heb je bijvoorbeeld een eigen werkplek thuis? Trek er dan eens op uit! Huur een vakantiehuisje en ga daar een weekje werken. De kans is groot dat je er nieuwe inspiratie door krijgt. En zo niet, dan heb je in elk geval een prachtige werkplek op een voor jou nog onbekende locatie, zodat je na het werk direct in de vakantiemodus komt!
 

Aandacht voor gezond werken

Door te kiezen voor een totaal andere omgeving, doe je jezelf in mentaal opzicht zeker een plezier. Je doet nieuwe indrukken op en je ervaart een gevoel van ontspanning, waardoor je wellicht met (nog) meer plezier aan de slag gaat. Dat is dus goed voor de mentale gezondheid, maar vergeet ook het fysieke gedeelte daarbij niet. Bij een overhaast ingerichte mobiele werkplek wordt soms het ergonomische aspect over het hoofd gezien. Computerwerk kan slecht voor de gezondheid zijn, omdat je gedurende langere tijd in dezelfde houding zit. Gelukkig zijn er ergonomische muizen die hand- en polsklachten kunnen voorkomen en kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld een extra beeldscherm aan je laptop te koppelen, zodat je een groter scherm hebt, dat je bovendien op de juiste hoogte kunt plaatsen.
 

Wissel zitten en staan met elkaar af

Zittend werk heeft consequenties voor je lichaam. Het is essentieel om voldoende in beweging te blijven, dus wissel zittend en staand werk zo veel mogelijk met elkaar af. Tip: kies voor een bureau dat in hoogte verstelbaar is, waardoor je ook staand kunt werken. Doe het zittende werk op een ergonomische bureaustoel en maak tussendoor vaker een wandeling als je veel werkuren draait. Hiermee zorg je ervoor dat spieren en gewrichten soepel blijven en houd je jouw gezondheid op peil. Juist als je in een totaal andere omgeving bent, is het maken van een wandeling bijzonder fijn. Het mooie is bovendien dat je steeds naar een andere plek kunt gaan. De kosten voor je verblijf verdien je terug doordat je geconcentreerder kunt werken en mogelijk ook een stuk productiever bent, waardoor je – zeker wanneer je als zelfstandig ondernemer actief bent – ook een hogere omzet kunt realiseren!