Handige tips voor het kamperen in een luxe tent

geplaatst op 25-01-2024
 Zomervakantie 
 Camping 
We zien het steeds vaker, mensen die lekker op vakantie gaan naar een camping, maar dan wel gaan kamperen in een luxe tent. De glamping, zoals deze accommodaties ook wel heten, zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Niet alleen in eigen land, maar ook in het buitenland zien we steeds vaker dat mensen kiezen voor een safaritent of lodge en eigenlijk het traditionele kamperen een beetje achterwege laten. Ergens ook wel logisch, want waarom met een toilettas naar een gezamenlijk sanitairgebouw, terwijl je ook gewoon een tent kunt boeken waarbij je tot al deze faciliteiten beschikking hebt en ze dus niet hoeft te delen. Omdat we ons goed kunnen voorstellen dat je wel wat tips kunt gebruiken bij het boeken van een luxe tent en er daarnaast nog tal van andere handige tips zijn die we graag met je willen delen, hebben we een lijstje voor je, die je zeker even rustig moet doorlezen.
alt

Kies voor de juiste tent

Wanneer je uiteindelijk kiest voor een vakantie op een luxe glamping, dan is het wel prettig te weten welke tent je voorkeur heeft. Ons advies is om te kiezen voor bijvoorbeeld safaritent. Deze tenten zijn ruim en je hebt er je eigen keuken, douche en toilet. Daarnaast heb je vaak ook nog een aparte ruimte waar je met elkaar gezellig bij elkaar kunt zitten, waardoor je dus ook prima wanneer de kids in bed liggen, nog een drankje kunt doen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat ze wakker kunnen worden. Lijkt jou dit nu ook wel wat? Kijk dan op Villatent.nl voor het volledige aanbod glampings en tenten zowel binnen- als buitenland.

Maak gebruik van de keuken

Wil je optimaal genieten van je verblijf op de glamping? Dan is het wel leuk om ook daadwerkelijk zelf lekker te koken. Deze tenten zijn namelijk uitgerust met een vaak luxe keuken, zodat je er met gemak een uitgebreide maaltijd op kunt bereiden. Natuurlijk snappen we ook wel dat wanneer het buiten 30 graden is, je liever de barbecue aansteekt, maar dan weet je in ieder geval wel dat de mogelijkheid er is.

Kijk naar de faciliteiten op de camping zelf

Een luxe tent is natuurlijk allemaal heel leuk, maar het is wel handig dat er ook op de camping zelf voldoende te doen is. Helemaal wanneer je met de kinderen bent, is het wel prettig dat ze genoeg te doen hebben. Je kunt dan wel een mooie luxe safaritent hebben, maar de kans dat ze zich met een paar uur vervelen als er verder niets te beleven is, die is vrij groot weten we uit ervaring. Kijk dus of er bijvoorbeeld een zwembad is waar ze lekker kunnen gaan zwemmen of een (indoor) speeltuin, zodat ze nieuwe vrienden kunnen maken. Uiteindelijk gaat het erom dat niet alleen de ouders, maar ook vooral de kinderen het leuk hebben. Want laten we eerlijk zijn, als de kinderen zich vermaken, dan is dit voor de ouders natuurlijk ook een stuk prettiger, vind je niet?