Huur een vakantiewoning in Noord-Italië

geplaatst op 31-08-2017
 Zomervakantie 
alt

Europa heeft een aantal prachtige vakantiebestemmingen waar je een onvergetelijke vakantie kunt beleven. Wanneer je op zoek bent naar een diverse vakantie waarbij je zowel van zon als van cultuur, natuur en historie kunt genieten dan is Noord-Italië de ideale bestemming. Deze prachtige parel van Zuid-Europa mag je zeker niet missen wanneer je veel wilt zien én wilt ontspannen. Huur een comfortabele en luxe vakantiewoning in Noord-Italië om het gebied op je eigen tempo te kunnen ontdekken. In Italië vind je tientallen fraaie vakantiewoningen die je met een aanbieding of kortingscode van bespaardeals eenvoudig kunt huren.

Zomer- of wintervakantie?

Het grootste voordeel van Noord-Italië is dat het gebied divers genoeg is om het hele jaar te bezoeken. In de winter vind je er duizenden toeristen op ski’s of een snowboard om de ruige berglandschappen te ontdekken terwijl het er in de zomer heerlijk toeven is onder de warme Italiaanse zon. Huur een vakantiewoning in Noord-Italië in de winter wanneer je bijvoorbeeld van plan bent om te gaan wintersporten in de Dolomieten. Vergeet absoluut niet om je fotocamera of action cam mee te nemen want dit gebied is te mooi om niet vast te leggen. Ben je meer een zomermens en ben je in de warmere periode op zoek naar een vakantiehuis in Noord-Italië? De streek staat bekend om de vele meren waar honderden idyllische vakantiewoningen te vinden zijn. Stel je eens voor: je wordt wakker met uitzicht op de bergen en vlak voor je huurhuis ligt een prachtig groot meer dat vraagt om een frisse duik. Dan is het toch lastig om binnen te blijven?

Uitgestrekt natuurgebied

Natuurliefhebbers en actieve vakantiegangers zullen hun hart ophalen in Noord-Italië. Dit bergachtige en groene landschap is de ideale bestemming voor prachtige wandelingen en fietstochten in de natuur. De Italiaanse Alpen zijn zeker het bezoeken waard wanneer je van grillige bergen en bijzondere uitzichten houdt. Zorg ervoor dat je over goede wandelschoenen beschikt wanneer je van plan bent een fikse wandeling te maken. Ook de Dolomieten zijn een must visit in Noord-Italië. Let er wel op dat dit gebied zeer druk bezocht kan zijn, zowel in de zomer als in de winter. Dat is niet zo heel gek: wanneer je eenmaal in de Dolomieten geweest bent snap je precies waarom er zoveel mensen rondlopen. Liever geen actieve wandelingen of fietstochten? Noord-Italië heeft nog veel meer te bieden op het gebied van natuur. De streek bestaat namelijk uit een aantal magische meren. Maak bijvoorbeeld vanaf je vakantiewoning in Noord-Italië een trip naar diverse meren of boek meerdere vakantiewoningen tijdens je vakantie zodat je van meerdere meren kunt genieten. Hoogtepunten zijn het magische en vooral rustige Lago d’Iseo, het ongerepte Lago d’Idro, het azuurblauwe Lago d’Orta en het vulkanische meer Lago di Bolsena.

Historische steden

Ben je gek op steden, historie en cultuur? Ook dan is een vakantiehuis in Noord-Italië een aanrader. Dit deel van Italië kent namelijk een aantal hele mooie steden waar je uren kunt ronddwalen. Wat dacht je bijvoorbeeld van het bijzondere Milaan? Milaan is een stad met veel gezichten: zo kun je er ontzettend goed shoppen, is het de ideale plek voor een lekkere Italiaanse maaltijd en kun je er terecht voor leerzame musea, bezienswaardigheden en prachtige plekken. Milaan is nog altijd een beetje een ondergeschoven kindje wanneer het gaat om grotere steden in Italië en is juist daarom de moeite waard om te bezoeken. Het is er bijvoorbeeld een stuk rustiger dan in andere grote Italiaanse steden zoals Rome. Bezoek de Dom van Milaan, het grote kasteel Sforzesco, het bijzondere operagebouw La Scala Theater en de gezellige buurt Navigli. Een andere stad die je niet mag missen is het autovrije Venetië, de stad vol water, bruggetjes, lieflijke straten en meer. De stad zelf is een bezienswaardigheid an sich: de kleurrijke woningen en de vele grachten met haar gondels zijn het fotograferen waard. Maak zelf een boottocht, vergaap je aan de vele monumentale gebouwen en ga lekker eten en drinken in de sfeervolle cafeetjes. Venetië is zeker de moeite waard wanneer je van Italiaanse schoonheid houdt.

Gezellig op citytrip

Naast het historische Venetië en Milaan is Noord-Italië de perfecte bestemming voor een geslaagde citytrip. Bezoek bijvoorbeeld het fascinerende Florence, een kleurrijke stad met indrukwekkende gebouwen en leuke musea. De stad staat bekend om het beeld David van Michelangelo, maar je kunt er ook terecht voor een lekker weekendje weg in de zon. Florence bruist en heeft diverse barretjes en restaurants te bieden. Ook kun je er heerlijk shoppen, wat het tot een hele fijne citytripbestemming maakt. Ben je op zoek naar nog net iets anders dan deze bovenstaande grotere steden? Bezoek dan het gezellige Turijn, een prachtige oude stad in het noordwesten van de regio Piëmont. Het mooie aan de stad Turijn is dat je er een mix vindt van hedendaagse gebouwen en een fraai oud centrum. Het is de ideale plek om een rustige citytrip te beleven waar je wel van alles kunt zien en ontdekken. Boek vandaag nog een vakantiewoning in Noord-Italië met korting om een onvergetelijke vakantie te beleven.