Jouw niet te missen routes in canada

geplaatst op 18-04-2023
 Rondreis 
alt

Natuurliefhebbers en avonturiers zijn in Canada aan het juiste adres. Dit enorme land biedt een overvloed aan prachtige landschappen en wildleven, evenals culturele en historische bezienswaardigheden. Voordat je een woning in Canada wil huren of aan te kopen is een rondreis Canada een geweldige manier om het land te verkennen en te genieten van alles wat het te bieden heeft. Hier zijn enkele routes die je kunt overwegen en de hoogtepunten die je niet mag missen tijdens je rondreis of camperreis Canada.

 

De Rocky Mountains Route

Deze route is een must voor iedereen die van bergen en avontuur houdt. De route begint in Vancouver en eindigt in Calgary en loopt door de spectaculaire Rocky Mountains. Onderweg kun je genieten van adembenemende uitzichten op bergen, meren en gletsjers. De hoogtepunten van deze route zijn onder meer Banff National Park, Jasper National Park, Lake Louise, de Icefields Parkway en de Columbia Icefield.

 

De Maritieme Provincies Route

Deze route gaat door de oostelijke provincies van Canada, waaronder Nova Scotia, New Brunswick en Prince Edward Island. Het is een geweldige manier om de prachtige kustlijn van Canada te verkennen en te genieten van de rijke cultuur en geschiedenis van deze regio. Hoogtepunten van deze route zijn onder meer de Cabot Trail, de Bay of Fundy, de Confederation Bridge en de historische steden Halifax en Quebec City.

 

De Grote Meren Route

Deze route loopt door de regio van de Grote Meren, waaronder Lake Ontario, Lake Erie, Lake Huron en Lake Superior. Het is een geweldige manier om te genieten van de prachtige meren en het landschap van deze regio, evenals de steden en dorpen langs de route. Hoogtepunten van deze route zijn onder meer Niagara Falls, Toronto, Chicago, Detroit en Duluth.

 

De Yukon en Northwest Territories Route

Deze route is voor de echte avonturiers die willen genieten van de ongerepte wildernis van Noord-Canada. De route begint in Whitehorse en loopt door de Yukon en Northwest Territories, waar je kunt genieten van de uitgestrekte toendra, gletsjers en meren, evenals het noorderlicht en de wilde dieren. Hoogtepunten van deze route zijn onder meer Tombstone Territorial Park, Nahanni National Park Reserve, Great Slave Lake en Yellowknife.



Hoogtepunten

  • Bezoek de Niagara Falls, een van de meest spectaculaire watervallen ter wereld.
  • Verken Banff National Park, het oudste nationale park van Canada en een paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers.
  • Ga walvissen spotten aan de oostkust van Canada, waar je verschillende soorten walvissen en andere zeedieren kunt zien.
  • Verken de oude stad Quebec, een charmante stad met smalle straatjes, historische gebouwen en een Europese sfeer.
  • Rijd over de Icefields Parkway, een van de mooiste wegen ter wereld, en stop bij de Columbia Icefield om over de gletsjer te lopen.
  • Maak een tocht per kano of kajak over een van de vele rivieren en meren in Canada, zoals het Algonquin Provincial Park in Ontario.
  • Bezoek de historische stad Montreal, met zijn Franse sfeer, prachtige architectuur en heerlijke keuken.
  • Verken de prachtige kustlijn van Newfoundland en Labrador, met zijn fjorden, ijsbergen en pittoreske vissersdorpjes.
  • Ga skiën of snowboarden in Whistler, een van de beste skigebieden ter wereld, gelegen in de buurt van Vancouver.
  • Bezoek het prachtige Cape Breton Island in Nova Scotia, met zijn adembenemende kustlijn en de beroemde Cabot Trail, een schilderachtige route.
  • Ga op zoek naar grizzlyberen in het Great Bear Rainforest in British Columbia, een van de laatste ongerepte regenwouden ter wereld.

 

Er is zoveel te zien en te doen in Canada, dus kies je route en geniet van deze onvergetelijke reis door een van de mooiste landen ter wereld.