Top 5 van wintersportbestemmingen in Duitsland

geplaatst op 21-09-2023
 Wintersport 
Je hoeft helemaal geen dagen in de auto te zitten om een geweldig skigebied te bereiken, want ook in Duitsland heb je meer dan genoeg keuze. In ons buurland kan je fantastisch leren skiën, snowboarden of langlaufen. Vooral gezinnen met kinderen zullen veel plezier beleven in de Duitse skigebieden. Bekijk hieronder onze top 5 met de leukste wintersportbestemmingen in Duitsland.
alt

1. Garmisch-Partenkirchen

Het Duitse skigebied Garmisch-Partenkirchen staat duidelijk op de eerste plaats. Het is één van de meest bekende wintersportbestemmingen van Duitsland. Er kan een maximale hoogte van ruim 2700 meter worden bereikt. Vooral de fijne wintersportsfeer zorgt voor een geweldige wintersportervaring. Naast de prachtige geprepareerde pistes kan je ook struinen door het gezellige centrum. Een huisje huren in Garmisch-Partenkirchen is dan ook een prima idee en een voorbode voor een onvergetelijk skivakantie in Duitsland.

2. Winterberg

Winterberg is één van de meest favoriete skibestemmingen onder de Nederlanders. Het skigebied kent zelfs de bijnaam ‘de Hollandse Alpen’. In de laatste jaren is het gebied enorm vooruit gegaan, zo kan je genieten van sneeuwzekerheid en de meest moderne liften. Het is een ideale vakantiebestemming voor een korte periode, bijvoorbeeld een weekendje weg. Daarnaast ligt er voor meer dan 120 kilometer aan langlaufloipes voor de bezoekers klaar, maar kan je ook prima wandelen of zelfs bobsleen. In het centrum kan je ook genieten van een hapje en een drankje of gaan winkelen.
Wil je een vakantiehuis huren in Winterberg dan kun je altijd het aanbod op Recreatiewoning.nl checken.

3. Oberstdorf

Oberstdorf is een zeer bekend skigebied in Duitsland en zal menig wintersporter doen laten denken aan de luxe skioorden in Oostenrijk en Zwitserland. Je kan gebruik maken van vele kilometers aan skigebieden en een maximale hoogte van ruim 2200 meter. Er worden ook regelmatig evenementen georganiseerd, waaronder het Vierschanzentoernooi. Huur een vakantiewoning in Oberstdorf en ontdek deze fraaie regio. Het skigebied Oberstdorf is wel een stukje prijziger dan menig ander wintersportgebied in Duitsland.

4. Lenggries

Hoewel de maximale hoogte in Lenggries slechts op 1700 meter ligt, staat het gebied wel in onze top vijf. Dit komt namelijk door de ligging. Het natuurrijke en rustgevende skigebied kent vele kilometers aan skipistes. En los van het al het plezier op de piste kan je ook een uitstapje maken naar München. Lenggries ligt op ongeveer 45 minuten rijden van de grote Duitse stad.

5. Feldberg

In het Zwarte Woud ligt het populaire skigebied Feldberg. Dit wintersportgebied kent een maximale hoogte van ruim 1400 meter. De hoogste berg van het gebied kent ook de naam Feldberg. Het is met name een bekend skigebied onder gezinnen, aangezien er veel rust heerst en er vele faciliteiten voor de bezoekers klaarstaan. Je kan naast skiën ook snowboarden, wandelen en langlaufen in deze regio welke alle goed bereikbaar zijn vanuit je natuurhuisje in Feldberg.

1 reactie

Berend op 03-10-2023 om 09:44
Zelf zijn we nu enkele malen met de auto richting Winterberg getuft en hebben daar een vakantiehuisje van een particuliere eigenaar gehuurd. Dat is zeer goed bevallen net zoals de voorzieningen die Winterberg te bieden heeft. De piste zijn prima onderhouden en hoewel ze korter zijn dan de skipistes in Oostenrijk bieden ze toch vertier voor zowel de beginner als gevorderde skiër en snowboarder. De skiliften zijn ook goed en veilig te noemen. Ook de mogelijkheden om een lunch aan de piste te doen of gezellig een biertje of glaasje wijn zijn aanwezig. De sneeuwzekerheid in Winterberg is wel een dingetje daar je relatief laag zit. Maar er zijn sneeuwkanonnen aanwezig dus als het maar onder het vriespunt is dan kun je nog steeds prima op de latten staan. Gunstig is ook dat je vanuit Nederland in een paar uurtjes in Winterberg bent. Wij gaan in de toekomst zeker vaker deze kant op!
Reactie plaatsen