Vakantiehuis huren in + info over Oostenrijk

geplaatst op 04-07-2011
 Zomervakantie 
 Wintersport 
alt


Oostenrijk vakantieland voor de natuurliefhebber

Er wel eens aangedacht om een vakantiehuis in Oostenrijk te huren. Het hele jaar door is dit alpenland een uitstekend idee om als uw vakantieland te fungeren. In de winter kunt u hier uitstekend uw wintersportvakantie doorbrengen en in de zomer liggen de vakantiehuizen in of nabij kleine gezellige dorpjes of u zoekt de hoogte iets meer op en heeft een huisje of chalet geboekt tegen de berghellingen van waaruit u een schitterend vergezicht over de Oostenrijkse landschappen heeft. In Oostenrijk heeft u nog de ruimte. Dit geldt over het algemeen ook voor de vakantiewoningen in dit prachtige land, deze zijn veelal voorzien van een ruime tuin om de gehele woning heen. Vooral als u kinderen heeft is dit perfect. Op de website van Recreatiewoning.nl hebben we dan ook een divers aanbod van recreatiewoningen in verschillende regio,s.

vakantiehuis huren in Oostenrijk in de zomermaanden

Als u in de zomer een vakantiehuis in Oostenrijk huurt kunt u genieten van de Oostenrijkse natuur, deze is dan op zijn best. U krijgt als vakantieganger prachtige landschappen met een imposante natuur. Prachtige groene berghellingen, met hier en daar een kabbelend beekje of riviertje. Ruwe rotsformaties en hoge gebergten. Voor wandelaars en fietsers is Oostenrijk een waar paradijs. Als je meer van de cultuur bent zijn de steden Salzurg en Wenen een must. Vooral in de hoofdstad waant u zich in een openlucht museum.

Voor de winter een vakantiehuis in Oostenrijk huren

Oostenrijk is voor ons Nederlanders skigebied nummer één. De  befaamde après-ski draagt hier zeker toe aan bij.. Maar behalve de typische Oostenrijkse 'gemütlichkeit' heeft dit alpenland een grote keur aan wintersport gebieden en hierdoor voor iedere wintersportliefhebber wat te bieden: enorme ski-resorts met alle faciliteiten tegenover authentieke bergdorpjes. Ski- en snowliefhebbers kunnen terecht in enorme skigebieden van waaruit u van piste naar piste kunt skiën.  Ook als u niet van wintersport houdt kunt u zich prima in Oostenrijk vermaken: Er zijn schitterende wandelingen door het winterlandschap te maken. Ook de vakantiehuizen zijn divers: van een typisch Oostenrijks chalet tot zeer luxe appartementen in welness resorts. Er is genoeg te vinden en in elke prijsklasse.



Genieten van uw vakantie in Tirol

Deze regio staat o.a. bekend om zijn kristalheldere bergmeren, imposante bergen, spectaculaire vergezichten en niet te vergeten fraaie groene alpenweiden? In deze reigo hebben we dan ook een breed aanbod van vakantiehuizen welke u via onze website kunt reserveren. De oostelijke regio van Tirol wordt in het noorden afgescheiden van het Salzburgerland door een bergmassief, het zogenaamd Tauerngebergte en in de zuidelijke regio van Italië, als u dit land binnengaat gaat u gelijk de Dolomieten in. Ook dit is een absolute aanrader.

Een vakantiehuisje in Karinthië
De regio Karinthië is de meest zuidelijke provincie van Oostenrijk en volgens sommige vakantiegangers wellicht ook wel de mooiste provincie van het gehele land. Schitterende  bergen, heldere blauwe meren en prachtige vergezichten, de regio Karinthië is in de zomer een echte aanrader ! Karinthië grenst aan interessante buurlanden als Italië en Slovenië, hier kunt u prachtige dagtripjes naar toe maken. Naast een aantrekkelijk berglandschap vind je in Karinthië alle voorwaarden voor een schitterende vakantie. Karinthië is erg divers, je zult er voor Oostenrijk afwijkend, bijna mediteraans klimaat aantreffen. Een vakantiehuis huren in Karinthië staat garant voor een heerlijke tijd met het hele gezin

Cultuurvakantie in de regio Salzburgerland
U bent een absolute cultuurliefhebber ? Dan raden wij u de regio Salzburgerland aan. Deze regio is namelijk de ideale bestemming voor een vakantie vol cultuur in Oostenrijk. Een aanrader hier is dan ook de geboortestad van Mozart, het prachtige Salzburg . In de stad zul je merken dat men Mozart nog niet vergeten is er zijn dan ook diverse excursies te volgens die een inkijkje in zijn leven geven. Salzburg is ook de stad een van wereldwijds best bekeken films in de geschiedenis: “The Sound of Music”. Ook deze film kun je hier perfect herbeleven en dit in combinatie met een bezoekje aan één van de talrijke filmlocaties welke zich in of om Salzburg bevinden.
Bezoek vanuit uw vakantiehuis in de regio Salzburg één van de vele evenementen en festivals waar de regio bekend om is. Ook op culinair gebied zult u tijdens uw vakantie in Salzburg gaan genieten. Er zijn een aantal restaurants te vinden die u verbluft zullen doen staan van wat er van enkele ingrediënten kan worden bereidt.

Een vakantiewoning in de streek van Vorarlberg
Een vakantiehuis huren in  Oostenrijk ? Dek dan ook eens aan de regio Vorarlberg. Deze streek grenst aan o.a. Duitsland, Liechtenstein en natuurlijk Zwitserland. De vakantiehuizen welke u bij ons kunt boeken liggen in een schitterend en ruimtelijk landschap. Je hebt hier bijvoorbeeld de bij vakantiegangers zeer bekende  Bodensee hier kunt u prachtig wandelen of fietsen maar ook recreëren op het water behoort hier natuurlijk tot de mogelijkheden. Maar van de andere kant zijn hier ook prachtige bergen te vinden van wel drie kilomter hoog. Neem dus ook in de zomer uw jas mee. Verder kunt u heerlijk rondtrekken in Vorarlberg. Er zijn ook diverse leuke dorpjes te vinden waar u op uw gemak rond kunt lopen. U zult hier echt het vakantiegevoel ervaren.

Het aanbod van vakantiehuizen welke u op Recreatiewoning.nl in de regio Oostenrijk kunt vinden is afkomstig van particuliere als mede zakelijke adverteerders. Denk dan aan verhuurorganisaties die advertenties hebben geplaatst op onze website. De vakantiewoningen van zakelijke partijen kunt u veelal online boeken op onze website. Met de particuliere aanbieders kunt u zelf tot overeenstemming komen voor het boeken van een vakantiehuis.